"Kisöpörte" a Pacerst a Boston

A Celtics huszonharmadik nagydöntőjére készülhet.


.Újabb egylabdás mérkőzést nyert meg a Boston Celtics az NBA Keleti főcsoport-döntőjében.

Az Indiana ismét All-Star-játékosa, Tyrese Haliburton nélkül volt kénytelen parkettre lépni, de Andrew Nembhard ismét tökéletesen helyettesítette az amerikait.

Az első negyedben jobban kezdett a Boston, öt perc elteltével hatpontos előnyt építettek ki Tatumék, a második felében viszont el kezdtek esni a Pacers triplái, amivel hamar egál körülire zárkóztak. Az első tizenkét perc egy Pacers buzzer duplával zárult.

A második negyed elején Nembhard süllyesztett el két szép triplát, aminek köszönhetően az első játékrész első percét követően ismét vezetett a Pacers., a Celtics Tatum és Brown vezérletével viszont tartotta magát.

A félidőben maradtak fej-fej mellett a csapatok, 58-57-re vezetett a Boston.

A folytatásban Nembhard újabb hármast dobott, már a harmadikat a mérkőzésen és alig több, mint egy félidőnyi játék után már 19 ponttal állt.

Jaylen Brown sem akart kollégájától lemaradni, a harmadik negyed végén és a negyedik elején vágott be egy-egy triplát, amivel megint egyenlő volt az állás.

Andrew Nembhard mellé fellépett T.J. McConnell, aki szintén fontos kosarakat szerzett.

Tovább folytatódott a Nembhard-show, faulttal együtt dobott be egy nehéz duplát, amivel már kilenc ponttal vezetett a Pacers.

Jayson Tatum, Brown és Holiday percei következtek Celtics oldalon, három és fél perccel a vége előtt egy labdabirtoklásra feljött a Boston, aztán egy újabb Brown-kosárral kiegyenlített a Celtics.

Az utolsó percben megint Brown volt az egyik főszereplő, 45 másodperc volt az órán amikor megtalálta Derrick White-ot a sarokban, aki nem hibázott, és elsüllyesztette a meccsnyerő hármast.

A vége 105-102-es bostoni siker, a Celtics kisöpörte az Indianát. A párharc MVP-je Jaylen Brown lett, aki a konferencia-döntőben 29.8 pontot, 5.0 lepattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt.

Simának tűnik a 4-0-s Boston Celtics győzelem, viszont egy mérkőzésen hosszabbítással, kettőn pedig egy labdabirtoklásnyi különbséggel tudtak nyerni, a Pacersnél van mire büszkének lenni, de összességében megérdemelten jutott a Boston az NBA-döntőbe, ahol várhatja a Dallas, vagy a Minnesota csapatát. Három mérkőzés után nyugaton szintén söprés közeli helyzet alakult ki, simán vezetnek Doncicék, és hazai pályán várják a negyedik mérkőzést.

Játékos statisztikák:

Indiana Pacers: Andrew Nembhard (24/6/10), Pascal Siakam (19/10/3), T.J. McConnell (15/5/4)

Boston Celtics: Jaylen Brown (29/6/2), Jayson Tatum (26/13/8), Jrue Holiday (17/9/2)

(Borítókép: X)

Videók