Hivatalos: lelép az NBA bajnokának legnagyobb sztárja

Los Angelesben folytatja a döntő legjobbja.


Bejelentette Kawhi Leonard szerződtetését az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Clippers.

Leonard - aki a bajnokcsapat Toronto Raptorst hagyta ott - szabadügynök volt, így a Clippersnek csak vele kellett megállapodnia.
 
A klub nem hozta nyilvánosságra a szerződés részleteit, amerikai sajtóhírek szerint azonban az idei nagydöntő legértékesebb játékosa (MVP) 2+1 évre kötelezte el magát, és ebben az időszakban maximum 103 millió dollárt (29,9 milliárd forintot) kereshet. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy négy évre ír alá és 142 millió dollárt kap majd.
 
A 28 éves Kawhi Leonard a 2011/12-es idényben a San Antonio Spursben mutatkozott be az NBA-ben. A Torontóhoz tavaly került, ahonnan egy év után, bajnoki címmel a zsebében távozott. A Raptors kulcsembere az alapszakaszban 60 mérkőzésen átlagosan 26,6 pontot dobott és 7,3 lepattanót szedett le, a rájátszásban pedig 24 találkozón már 30,5 ponttal és 9,1 lepattanóval zárt meccsenként.
 
A háromszoros All Star-résztvevő, kétszer a szezon csapatába beválasztott Leonard 2014-ben a Spursszel nyert bajnoki trófeát, akkor is őt választották meg a döntő legjobbjának.
 
Fotó: Vaughn Ridley/Getty Images

Videók