Hét mérkőzés után veszített a Miami együttese

Győzelmével szépített a Milwaukee.


Az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks vasárnap hosszabbításban nyert a rájátszásban hét mérkőzés óta veretlen Miami Heat ellen, ezzel 3-1-re szépített a két csapat párharcában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében.

A Bucks sikerének értékét növeli, hogy a második negyed elején bokasérülés miatt elvesztette legjobbját, Jannisz Antetokunmpót. A görög sztár a kidőléséig 19 pontot dobott, és a távollétében Khris Middleton vitte a prímet 36 ponttal. Az NBA történetében még egyetlen csapatnak sem sikerült megfordítania egy párharcot 3-0-s hátrányból.

Nyugaton a Los Angeles Lakers 1-1-re egyenlített a Houston ellen, amely 21 pontos hátrányt dolgozott le a harmadik negyedben - hiába. A kaliforniaiaknál Anthony Davis 34 ponttal remekelt, míg LeBron James 28 ponttal, 11 lepattanóval és 9 gólpasszal épphogy lemaradt a tripla dupláról (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményről).

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett buborékban.

A csapatok négy győzelemig tartó párharcokat vívnak egymással, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.

A rájátszás eredményei, elődöntők:

Keleti főcsoport:

Miami Heat-Milwaukee Bucks 115-118 - hosszabbítás után

A párharc állása: 3-1 a Miami javára

Nyugati főcsoport:


Los Angeles Lakers-Houston Rockets 117-109

Az állás: 1-1

Borítókép: Douglas P. DeFelice/Getty Images

Videók