Hangáék váratlan sikere, a Milano a hét nagy nyertese!

A férfi kosárlabda Euroliga mezőnye újabb őrült, két mérkőzéssel tarkított héten van túl, és bár az alapszakaszt a Real Madrid már biztosan megnyerte, a rájátszásbeli további pozíciókért ádáz csata zajlik a 18 fős mezőny 13 további klubja között.


Csak hogy egészen világos legyen, a lebonyolítás szerint a 34 mérkőzéses alapszakasz végén az első 6 helyen álló gárda biztos résztvevője a 2023-24-es idény rájátszásának, míg a 7-10. helyezett csapatok az NBA-ből ismert Play-In szabályrendszer szerint küzdenek a fennmaradó 2, negyeddöntős pozícióért.

Ennek megfelelően bár a Real Madrid utcahosszal nyeri az alapszakaszt, soha nem látott izgalmakat tapasztalunk a negyeddöntős párharcokban hazai pályás előnyt érő 2-4. helyekért vívott harcban, ahol még 5-6 klub ácsingózik reális eséllyel a hőn áhított pozíciókra, és ugyanilyen öldöklő, ha nem még nagyobb a küzdelem a 10., még éppen Play-In szereplést érő helyért is. Csak hogy vizuálisan is megjelenjen, 3 fordulóval a zárás előtt eképpen fest a tabella:

A táblázatból kiderül, hogy a Crvena Zvezda és Hanga Ádám playoff-esélyei elszálltak, az viszont örömteli, hogy a szerbek hosszú idő után újra nyerni tudtak, méghozzá a biztos rájátszás szereplő Bolognát két vállra fektetve. Válogatott hátvédünk 3 dobott pontja ugyan talán nem, 7-7 lepattanója és gólpassza viszont annál inkább megsüvegelendő! 

A Milano az egyértelmű győztese a mögöttünk hagyott napoknak, hiszen szerdai, Monaco elleni váratlan, idegenbeli győzelmet egy 1 pontos, Fenerbahce fölött aratott diadallal toldották meg pénteken, így a három hete még leírt lombardok jelenleg a 10. helyen állnak. Ugyanakkor a Partizan, az Efes, a Valencia, a Bayern és a Zalgiris közvetlenül Miroticsék mögött topognak, így eszméletlen véghajrára van kilátás!

A 31. forduló eredménysora:
Anadolu Efes - Alba Berlin 85-84
Zalgiris Kaunas - Baskonia 94-76
Olimpiakosz - Lyon-Villeurbanne 80-64
Partizan - Real Madrid 76-88
Olimpiakosz - Lyon-Villeurbanne 80-64
Monaco - Pamesa Valencia 79-78
Crvena zvezda - Virtus Bologna 94-79
Panathinaikosz - Barcelona 89-81
Bayern - Maccabi Tel Aviv 74-89
Milano - Fenerbahce 77-76

(Fotó: Facebook/Hanga Ádám)

Videók