Elődöntős a Real Madrid a Király-kupában

Spanyolországban most csütörtöktől vasárnapig Malagára figyel mindenki, ugyanis a dél-spanyolországi város, azon belül is a 11 500 néző befogadására alkalmas Palacio de Deportes José María Martín Carpena – szabatos magyar fordításban a José Maria Martín Carpena Sportpalota – ad otthont a 88. Király-kupának.


Szoros mérkőzést vívott egymással, igaz kissé magának tette nehézzé az elődöntőbe jutást a Real Madrid a Spanyol Király-kupában.

Chus Mateo vezetőedző együttese az első negyedet nyolc, a másodikat két ponttal nyerte meg, a harmadikban pedig volt olyan pillanat, amikor 15-tel is vezetett. A Murcia azonban nem adta fel, a negyedik negyedben szépen visszakapaszkodott, 71–70-et is mutatott az eredményjelző. Fordítani azért nem sikerült, a Real Madrid jutott az elődöntőbe, ahol a Gran Canaria–Pamesa Valencia párharc győztese vár rá.

A mezőnyből a legtöbb pontot Dylan Ennis szerezte, 17-et, a Real Madridból Facundo Campazzo 16, Gabriel Deck 15, míg Mario Hezonja 14 ponttal zárt, utóbbi 7 lapattanót is begyűjtött, ami a legtöbb volt a mérkőzésen.

A negyeddöntő másik csütörtöki találkozója, a Gran Canaria–Pamesa Valencia párharc 21 órakor kezdődik, amint lehet, az eredményével frissítjük a cikket.

KOSÁRLABDA. SPANYOL KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
Real Madrid–Murcia 84–79

Fotó: Getty Images / Borja B. Hojas

Videók