Elképesztő módon ért először döntőbe a Raptors - videó

Történelmet írtak.


A Toronto Raptors történetében először bejutott az észak-amerikai kosárlabda-liga nagydöntőjébe, miután szombaton sorozatban negyedszerre is legyőzte az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks csapatát a keleti főcsoportdöntőben.

Pedig rosszul kezdődött a találkozó a Raptors számára, a hazaiak az első negyed végére 13 pontos hátrányba kerültek. Bár a Bucks előnye a nagyszünetre csökkent, a harmadik negyed végjátékában újfent elhúztak a vendégek, akkor 15 pont is volt az előnyük. A záró felvonásban viszont fordítottak a vendéglátók, akik a főcsoportdöntőben is 0-2-ről álltak fel.
 
Legutóbb hasonlóan bravúros továbbjutás az Oklahoma City Thundrnek sikerült, amely a 2012-es playoffban a nyugati főcsoport döntőjében előbb kétszer kikapott a San Antonio Spurs vendégeként, majd négyszer legyőzte ellenfelét. A nagydöntőt aztán 4-1-re elbukta a Miami Heattel szemben.
 
A torontói Kawhi Leonard akkor a Spurs játékosa volt, a 27 éves kosarasnak az volt az első NBA-idénye. Leonard a szombati találkozón a mezőny legjobbjaként 27 ponttal, 17 lepattanóval és 7 gólpasszal vette ki részét a sikerből.
 
Toronto városa úgy ünnepelte a továbbjutást, mintha magát a bajnokságot nyerte volna meg az együttes: a drukkerek az utcára vonultak, ahol több helyen is megállt a forgalom.
 
A Raptors a nagydöntőben az elmúlt négy kiírásban döntős, háromszor győztes Golden State Warriorsszal találkozik. Az első mérkőzést helyi idő szerint csütörtök este - magyar idő szerint péntek hajnalban - Torontóban rendezik.

Eredmény, keleti főcsoportdöntő, 6. mérkőzés:
Toronto Raptors-Milwaukee Bucks 100-94
 
A párharc végeredménye 4-2 a Toronto javára.

 

Videók