Élete teljében elhunyt Sitku Ernő

A 149-szeres válogatott kosárlabdázó tragikus hirtelenséggel vesztette életét.


Nagy veszteség érte a mai napon a magyar kosárlabdázást. Tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő, a nyíregyházi kosárlabdasport lelke, az MKOSZ elnökségi taja, négyszeres magyar bajnok, kétszeres kupagyőztes, 149-szeres válogatott kosárlabdázó. - közölte a szomorú hírt honlapján a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

A rendkívül szimpatikus sportember júliusban töltötte volna be 48. életévét. Vezetésével a nyíregyházi kosárlabdasport egyre szebb sikereket tudott fölmutatni, utánpótlás-nevelő akadémiájukat a legjobbak közé vezette. A fiatalok nevelése különösen szívügye volt, az U18-as fiú válogatott csapatvezetőjeként nagyon sokat tett a felnövekvő tehetségekért.Sitku Ernő legnagyobb sikereit a Budapesti Honvéd, majd a Paksi Atomerőmű SE csapataiban érte el.

Sitku Ernő 1997-ben az év kosárlabdázója lett, tagja volt az 1999-ben az Európa-bajnokságon részt vett, amire Magyarország 30 év után jutott ki ismét.

Halála mélyen megrázta a sportágat, Sitku Ernőt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek. 

 

Forrás, borítókép: mkosz.hu

Videók