Bármilyen folytatásnak örülne LeBron James

"Nem hiszem, hogy le tudnám zárni magamban ezt az idényt." - mondta a 35 éves csatár.


Korábban hallani sem akart zárt kapus meccsekről, most viszont már bármilyen formátumú folytatásnak örülne LeBron James, az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakers sztárja.

James egészen kiemelkedő formában játszott (meccsenként átlagban 25,7 pont, 10,6 gólpassz, 7,9 lepattanó), amikor a koronavírus-járvány miatt félbe kellett szakítani a szezont. A Lakers az ő vezérletével 49 győzelemmel és 14 győzelemmel áll, így nagy fölénnyel vezeti a Nyugati főcsoportot és már március legelején biztosította helyét a rájátszásban. Az alapszakaszból még 19 meccse van hátra a kaliforniai együttesnek.

A háromszoros bajnok, kétszeres olimpiai aranyérmes kosaras kevéssel az NBA leállítása után úgy nyilatkozott, hogy nem szeretne nézők nélkül meccseket játszani, legutóbbi videóinterjúja során viszont már arról beszélt, hogy nagyon hiányzik neki a játék és a zárt kapus meccsek is megoldást jelenthetnének, vagy akár az is, hogy a bajnokság hátralévő részét egyetlen helyszínen bonyolítsák le.
"Nem hiszem, hogy le tudnám zárni magamban ezt az idényt, ha nem kapunk lehetőséget arra, hogy a pályán érjünk a végére" - mondta a 35 éves csatár. - "Ha egyetlen elzárt helyszínen lenne ez, mondjuk Las Vegasban vagy máshol, ahol garantálni tudnák a biztonságunkat a pályán és azon kívül is, akkor legyen úgy."Le Bron James befejezné a bajnokságot.
Fotó: Ethan Miller/Getty Images

James hangsúlyozta, hogy természetesen az első az emberek biztonsága és egészsége, így a folytatással kapcsolatos elképzelésekről csak akkor lehet majd érdemben beszélni, ha garantálni lehet a biztonságot.

Az elmúlt években szenvedő Lakers Anthony Davis múlt nyári érkezése után egyértelműen bajnoki esélyessé lépett elő, James viszont nem számított arra, hogy már a Davisszel töltött első idényében valós esélyük lesz a végső diadalra. Különösen úgy, hogy Davis mellett több más új játékos is érkezett és az edzői stáb is teljesen kicserélődött.
"Azt hittem, hogy sokkal több idő kell, mint amennyi kellett, tévedtem" - ismerte el indokolatlan pesszimizmusát James, aki a Miami Heattel és a Cleveland Cavaliersszel nyert bajnokságot, így a Lakers a harmadik csapata lehetne, mellyel ez sikerül.

A liga legjobbjának (MVP) eddig négyszer megválasztott sztár arról is beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben sokat tud gyermekeivel foglalkozni és feleségével is jut idejük például arra, hogy kártyázzanak. De az edzéseket sem hanyagolja el, heti négyszer-ötször tréningezik az otthonában, és eljár egy barátjához, akinek van a házában kosárlabdapálya, és ott gyakorol.

Borítókép:  Chris Elise/NBAE via Getty Images
 

Videók