A Barca is a döntőben - összejött az álomfinálé a Király-kupában!

A második negyed kezdetétől egyetlen pillanatra sem adott esélyt a Tenerife csapatának a Barcelona a kosárlabda spanyol Király-kupa elődöntőjében, így vasárnap jöhet egy újabb El Clásico, vagyis a Real – Barca finálé!


 Sokan vélekedtek úgy, hogy a Tenerife képes lehet jobban megnehezíteni a Barcelona dolgát, mint tette azt a Valencia a Real elleni első elődöntőben, ám tulajdonképpen 13 perc után minden érdemi kérdést lerendeztek a katalánok. Mert bár az első negyed végén még 14-16 arányban a szigetlakók álltak jobban, ami ezután következett, azt kimerítette a nyílt színi mészárlás fogalmát. A Barca 17 mezőnykísérletből 14-et értékesített – távolról 7/10 volt a mutatójuk – és a lepattanócsatát 15-1-re (!!!) nyerték a második 10 perc során, amely egészen döbbenetes, 40-8-as(!!!) részeredménnyel fejeződött be.

A második félidőt becsületből még letudták a csapatok, ám a félidei 30 pontos differencia lényegében nem változott, és egyetlen zseniális negyeddel a Barca összehozta a várva várt döntőt a Király-kupa 2024-es kiírásában! A katalánoktól minden pályára lépő játékos szerzett kosarat, és ami ennél is fontosabb, senkinek nem kellett 22 percnél többet játszania, ami vasárnap este 18.30-tól még jól jöhet!

Király-kupa (Malaga) - elődöntők eredményei és összefoglalói:

Real Madrid - Valencia 95-76

Barcelona - Lenovo Tenerife 108-76

(Fotó: Borja B. Hojas/Getty Images)

 

Videók