Vojvoda nem segíthet a válogatottnak az utolsó két vb-selejtezős meccsén

A magyar szövetség megerősítette a hírt.


Nemzetközi játékjogának felfüggesztése miatt Vojvoda Dávid nem léphet pályára február végén a férfi kosárlabda-válogatott utolsó két világbajnoki selejtezőjén.

A szövetség kedden az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az Alba Fehérvár bedobója kihagyja a Litvánia és a Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzéseket.

A nemzetközi szövetség (FIBA) decemberben függesztette fel a 32 éves Vojvoda nemzetközi játékjogát a korábbi ügynökével fennálló vitája miatt.

Vinkó László, a játékost korábban képviselő menedzser elmaradt ügynöki jutalék miatt nyújtott be keresetet a játékossal szemben, akinek a Basketball Arbitral Tribunal döntőbíróság határozata alapján 14,4 millió forintot, a kamatokat és az eljárási költséget kellett volna megfizetnie, ezt azonban nem tette meg.

A magyar válogatottnak még van esélye a vb-szereplés kiharcolására. Jelenleg az ötödik helyen áll a K csoportban, de csak egy pont a hátránya a harmadik Montenegróval szemben, és három továbbjutó lesz. A magyarok február 23-án Litvániában lépnek pályára, három nappal később pedig Bosznia-Hercegovina csapatát fogadják.

Borítókép: Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images

Videók