Nyeretlenül zártak a magyarok Kölnben

A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi kosárlabda-válogatott 106-71-re kikapott a házigazda német csapattól szerdán az Európa-bajnokság kölni csoportjának az ötödik, utolsó fordulójában, így nyeretlenül zárta a tornát.


 A korábban a bosnyákokkal, a címvédő szlovénokkal, a franciákkal és a litvánokkal szemben is alulmaradt nemzeti csapat a combproblémák miatt elutazott Hanga Ádám és a kedden ujjsérülést szenvedett Váradi Benedek nélkül állt ki a 3/1-es győzelmi mutatóval rendelkező hazaiak ellen.

Eleinte felváltva potyogtak a kosarak főként Benke Szilárd és az Orlando Magicet erősítő Franz Wagner jóvoltából, aztán 37-41 után két magyar pontra 13 érkezett a válaszul, így a nagyszünetben 39-54 volt az állás. Fordulás után egyre nyomasztóbb lett a hazai fölény, 20 pont fölé nőtt a távolság, és három negyedet követően 5/14 volt a sikeres triplák aránya. Az utolsó játékrészben harminc pont lett a magyarok hátránya (60-90), akik ekkor már egyáltalán nem tudták megzavarni a német gálaelőadást. A válogatott legjobbja Perl Zoltán lett 15 ponttal.

A magyar csapat öt vereséggel, csoportutolsóként fejezte be az Eb-t.

Fotó: MTI

Videók