Már a csoda sem segít: két ponttal kikaptak a horvátoktól Rátgéberék

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 81-79-es vereséget szenvedett a horvát csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat szombati mérkőzésén Szombathelyen.


A magyarok kedden, a még nyeretlen ciprusiak vendégeként zárják a sorozatot.

A selejtezőben hat mérkőzés után 2/4-es győzelem/vereség-mérleggel álló magyarok - akik a két csapat első mérkőzésén, augusztus 24-én sima, 89-65-ös vereséget szenvedtek - most sokkal jobban kezdtek, mint három napja, az osztrákok vendégeként, és nagy küzdelemre késztették a horvátokat. A második negyedben sem változott a játék képe, szinte fej fej mellett haladtak a csapatok, így a félidőben csak két ponttal vezettek az esélyesebb, eddig százszázalékos vendégek.
   
A folytatásban mindkét gárda sokat hibázott, a magyaroknak pedig lökést adott, hogy az ellenfél nem lépett el, és hatalmas akarással megnyerték a negyedet. 
   
A záró felvonásban is jól kezdett Rátgéber László alakulata, ám a horvátok néhány perc leforgása alatt nyolc ponttal elhúztak. Ezt követően Hanga pillanatai következtek, öt gyors pontjával ismét "lőtávolon" belülre hozta fel csapatát.
   
Az utolsó két perc is rendkívül izgalmasan alakult, húsz másodperccel a vége előtt az egyenlítésért támadhatott a magyar csapat, Trotter pedig két büntetővel ki is egyenlített. Ugyanakkor a horvátoknak még erre is volt válasza, Ukic kevesebb mint két másodperccel a vége előtt eldöntötte a találkozót. 
   
A 2/5-ös mérlegnél tartó magyarok kedden Ciprus vendégei lesznek. A csoportok első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vehet részt a jövő évi, szlovéniai kontinenstornán.
 
FÉRFI KOSÁRLABDA EB-SELEJTEZŐ
C-csoport, 7. forduló: 
Magyarország-Horvátország 79-81 (12-16, 20-18, 21-16, 26-31)
 
 
A legjobb magyar dobók: Lóránt 24, Hanga 10, Szabó 10, Vojvoda 10
    
A csoport másik mérkőzésén:
Ukrajna-Ciprus 69-51 
 
Az állás: 1. Horvátország 14 pont/7 mérkőzés, 2. Ukrajna 14/8, 3. Ausztria 10/7, 4. MAGYARORSZÁG 9/7, 5. Ciprus 7/7
 
 

 

Videók