Hiába a jó kezdés, kiütötték az olaszok a magyar válogatottat

A félidőben még vezetett Európa-bajnoki selejtezőn Magyarország az itáliaiak ellen, aztán viszont átgázolt a csapaton az ellenfél.


Szorosnak induló mérkőzést játszott, végül bántóan sima vereséget szenvedett a magyar kosárlabda-válogatott Olaszországgal a 2025-ös Eb selejtezőjében, így azok után, hogy kikapott Izlandon (65–70), a második mérkőzését is elvesztette a sorozatban.

Az első félidő után 37–36-os előnnyel Gasper Okorn szövetségi kapitány együttese vonulhatott a szünetre, a magyar válogatott legjobb dobói Hanga Ádám és Benke Szilárd voltak, Hanga a 9 pontja mellett 6 lepattanót és 2 asszisztot is jegyzett. A harmadik negyedben aztán jött a fekete leves... Az olaszok megrázták magukat, kiválóan védekeztek, támadásban pedig megállás nélkül szórták a pontokat. A negyedet 28–9-re nyerték, megalapozva ezzel a győzelmet, aztán, hogy nehogy felszívja magát a magyar csapat, 14–0-ra megindultak az utolsó játékrészben, Hanga Ádáméknak csak 4:39-el a vége előtt sikerült először pontot szereznie.

Javítani a hátralévő négy mérkőzésen még lehet, de Izlandot hazai pályán le kell győzni, és egy bravúrt sem ártana szerezni valaki ellen az Eb-kvalifikáció megszerzéséhez. 

KOSÁRLABDA. 2025 EB-SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Magyarország-Olaszország 62–83

A további menetrend:
2024. november 22.: Törökország-Magyarország
2024. november 25.: Magyarország-Törökország
2025. február 20.: Magyarország-Izland
2025. február 23.: Olaszország-Magyarország

Fotó: MTI / Tóth Zsombor

Videók