Férfi kosárlabda vb-selejtező: megvan a magyar csapat további programja

Augusztusban a Litvánok elleni hazai mérkőzéssel kezdjük meg a sorozat második szakaszát.


Litvánia és Csehország ellen kezdi meg a magyar férfi kosárlabda-válogatott augusztusban a világbajnoki selejtezősorozat második szakaszát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese a K csoportban augusztus 24-én fogadja a balti csapatot, majd három nappal később a cseheknél vendégeskedik. A hatos további tagja még Bosznia-Hercegovina, továbbá az első szakaszból már megismert Montenegró és Franciaország.

A magyarok a kvalifikáció hétfőn zárult első etapjából három győzelmet és három vereséget visznek magukkal a folytatásra, s - rosszabb kosárkülönbségük miatt - a hatos utolsó helyéről várják a folytatást. Szintén kilenc pontot gyűjtött Csehország és Bosznia-Hercegovina, Montenegrónak négy győzelme és két veresége van, míg az 5/1-nél tartó Franciaország és Litvánia szinte már a vb-n érezheti magát.

A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozat 32 együttessel rajtolt. Idén júliusban minden négyesből az első három gárda jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába - a magyar csoportból Portugália hullott ki -, melynek hat meccsére augusztusban, novemberben és jövő februárban kerül sor. A második szakasz 24 együttese négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek a Fülöp-szigetek, Indonézia és Japán ad otthont.

A magyarok korábban annak köszönhetően kerültek előselejtező nélkül a vb-kvalifikációba, hogy kijutottak a szeptemberi Európa-bajnokságra, melynek csoportmeccseit Kölnben vívják majd.

A magyarok mérkőzései a K csoportban:
2022. augusztus 24.: Magyarország-Litvánia
2022. augusztus 27.: Csehország-Magyarország
2022. november 11.: Bosznia-Hercegovina - Magyarország
2022. november 14.: Magyarország-Csehország
2023. február 23.: Litvánia-Magyarország
2023. február 26.: Magyarország - Bosznia-Hercegovina

A K csoport állása a rajt előtt:

1. Franciaország 11 pont (464-343), 2. Litvánia 11 (462-421), 3. Montenegró 10, 4. Csehország 9 (485-483), 5. Bosznia-Hercegovina 9 (472-486), 6. MAGYARORSZÁG 9 (399-469)

Borítókép: hunbasket.hu

Videók