Férfi kosár Eb-selejtező: folytatás a csehek, a grúzok és a portugálok ellen

A cseh, a grúz és a portugál csapat vár a magyar férfi kosárlabda-válogatottra augusztusban az Európa-bajnoki selejtező második körében.


Az európai szövetség honlapja szerint a hétfői, Barcelonában tartott sorsoláson a 26 csapatot hét csoportba osztották be, ahonnan a csoportgyőztesek mellett a hat legjobb második - összesen 13 gárda - jut ki a 2015-ös ukrajnai Eb-re. A játéknapok augusztus 10., 13., 17., 20., 24. és 27.

Tíz együttes - Franciaország, Litvánia, Spanyolország, Horvátország, Szlovénia, Ukrajna, Szerbia, Finnország, Görögország és Törökország - az idei, spanyolországi vb-szereplésével már korábban bebiztosította a helyét a jövő évi Eb-n, Észtország pedig a selejtező 2013-as, első fordulójából szerzett kvótát.

Tavaly augusztusban a magyarok egy győzelemmel és három vereséggel zárták a kvalifikáció első fordulójának csoportkörét Szlovákia és Fehéroroszország ellen. Az akkor érdekelt összesen 13 csapatból csak a legjobb - az észt - vívta ki közvetlenül a részvételt az ukrajnai Eb-re.

 

Videók