A szlovének nem hittek a szemüknek a magyar kosárcsoda után - sajtóvisszhang

A Primorske szerint Vojvoda Dávid és Perl Zoltán jelentette a különbséget.


Ahogy arról beszámoltunk a magyar férfi kosárlabda-válogatott 77-75-re legyőzte a címvédő Szlovénia csapatát az Európa-bajnoki selejtező F csoportjának első fordulójában.

A szlovén sajtó kiegyenlített találkozóról és csalódottságról ír a magyar kosárcsoda után. 

Zurnal24 utolsó másodperces drámáról ír, míg a Svet24 szerint hatalmas csalódás ez a vereség a szlovén kosárlabda szurkolóknak. A lap kiemeli, hogy több hiányzója is volt a szlovén válogatottnak, ugyanakkor még így is erősebb csapat, mint a magyar.

"Hatalmas csalódás ez a vereség a kosárlabda szurkolóknak, annak ellenére, hogy nem ez a legerősebb szlovén csapat, hiszen hiányzott Luka Dončić, Vlatko Čančar, Zoran Dragić és Gasper Vidmar is. Szlovéniának még így is erősebb és tapasztaltabb csapata van, mint Magyarországnak."

A szlovén hírlap kiemelte Goran Dragic, a Miami Heat 33 éves irányítójának sejtelmes Twitter bejegyzését.

"Goran Dragic kikerekedett szemekkel figyelhette az eredményt, és nem ő az egyetlen, aki nem hitt a szemének."

Goran Dragic Twitter bejegyzése:


"A szerényebb erőkből álló magyar kosárlabdacsapat térdre kényszerítette az Európa-bajnokot.” - Írja a Vecer.

A Vecer szerint, ha a szlovén kosárlabda-válogatott így folytatja, akkor nehéz feladat lesz megvédeni a bajnoki címét. A lap hozzátette, ha úgy folytatja a csapata a selejtezőt, ahogy a magyarok ellen kezdték, akkor nem is biztos, hogy ott lesz az Eb-n.


A Primorske Vojvoda Dávidot és Perl Zoltánt emelte ki.

"Kiegyenlített harc folyt a pályán, de Vojvoda Dávid, aki a meccs legjobbja volt és a helyi kedvenc, Perl Zoltán jelentette a különbséget. A magyarok nagy sikerrel kezdték az Eb-selejtezőt."

Borítókép: Eurobasket

 

Videók