Nemzetközi labdarúgás

Klopp szerint az egész védelem kiemelkedően teljesített

A védőjátékosok teljesítményét dicsérte Jürgen Klopp, az FC Liverpool vezetőedzője, miután csapata szerdán 2-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a magyar válogatott kapus Gulácsi Péterrel felálló RB Leipziget, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

"A két belső védőnk hihetetlenül jól futballozott, de igazából az egész védelem kiemelkedően teljesített. A Lipcse ellen mindig nagyon nehéz a hátul lévők dolga, mert végig gyors támadásokat vezetnek minden irányból" – foglalta össze Klopp a látottakat, miután tanítványai 4-0-s összesítéssel kiejtették a Leipziget. A párharc első mérkőzését szintén a Puskás Arénában rendezték, akkor a németek voltak a pályaválasztók, de a Pool azon is 2-0-ra diadalmaskodott.

"Nyomás alatt kellett tartanunk őket, és arra kényszeríteni, hogy a szabad labdákat minél előbb előrefelé kelljen megjátszaniuk" – mondta Klopp, aki kiemelte, hogy az egész csapat mélyen tudott védekezni, ami szerinte nagyon fontos volt.

"Mindenkinek jó meccse volt, mindannyian jó teljesítményt nyújtottak" – tette hozzá a német szakember.

Az angol bajnoki címvédőnek a Premier League-ben nagyon nem megy a játék, hazai pályán sorozatban hat PL-összecsapást bukott el, szerda este viszont már az első félidőben is számos helyzetet alakított ki, ám Gulácsi hárította a próbálkozásokat. A folytatásban aztán sikerült feltörnie a Poolnak a németek védelmét, és az első találkozóhoz hasonlóan Szalah, valamint Mané góljával győzött és továbbjutott.

""
Nagelsmann szerint többett kellett volna szívből játszaniuk.

Fotó: Laszlo Szirtesi – UEFA/UEFA via Getty Images

"Nem voltunk elég jók, nem tudtunk igazán veszélyes helyzetekbe kerülni és gólokat szerezni" – nyilatkozta a lefújás után Julian Nagelsmann, a Leipzig vezetőedzője.

"Az elején túl sokat gondolkodtunk, inkább fejből, mint szívből játszottunk, és ha ilyenkor nem jönnek a lehetőségek, akkor egyre inkább elfogy a lendület" – tette hozzá a tréner.

Gulácsi ugyanakkor úgy vélte, nem futballoztak rosszul: "alapvetően a meccs a mi szempontunkból nem volt rossz, ami viszont nagyon hiányzott, az egy gól."

A lipcsei együttesben a sérüléséből felépülőben lévő – szintén magyar válogatott – Szoboszlai Dominik változatlanul nem kaphatott lehetőséget szerdán, a kézközépcsonttörése után már bevethető Willi Orbán pedig a kispadról nézte végig a találkozót.

Borítókép: John Powell/Liverpool FC via Getty Images