Nemzetközi labdarúgás

Kiszárad Németország – sörhiányt okoztak a skót szurkolók Kölnben

Az angol fanatikusok potenciális sörhiánnyal néznek szembe Németországban, köszönhetően a skót szurkolói csoportnak, a Tartan Army-nak. Kölnből származó beszámolók szerint, a skóciai drukkerek elképesztő mennyiségű, mintegy egymillió korsó sört fogyasztottak el mindössze három nap alatt, így sok bár és pub készlethiánnyal küzd.

A probléma égető, hiszen több mint ötvenezer angol szurkolót várnak Kölnbe a Szlovénia elleni utolsó csoportmérkőzésre, a város azonban szégyenszemre sörszárazsággal küzd. Annak ellenére, hogy Skócia a magyarok elleni vereséggel búcsúzott a kontinensviadaltól, drukkerei mégis örülhettnek egy picit, hiszen kibabráltak az ősi rivális angolokkal.

A kölni Corkonian ír pub egyik menedzsere így nyilatkozott:

"A skót szurkolók mindent megittak – sört, Guinnesst és vodkát. A pincénket kiürítették. Ez más bárokban is így volt, rekord söreladásokkal – még inkább, mint a karneválon. Most mindannyian megpróbálunk több kiszállítást szerezni a sörfőzdéktől, hogy italokat szerezzünk az angol rajongóknak." – vázolta a válságos helyzetet a pub menedzsere.

(Fotó: Tribuna.com)