Nemzetközi labdarúgás

Kiderült, miért tartott ki a Manchester United vezetése Ten Hag mellett

A The Times szerint Sir Dave Brailsford kulcsszerepet játszott abban, hogy Manchester United megtartotta Erik ten Hagot, annak ellenére, hogy sokáig úgy tűnt, megválnak a vezetőedzőtől.

 

A pletykák szerint a holland szakembert az FA-kupa finálét követően akarták meneszteni. Állítólag azonban három ok is meggyőzte Brailsfordot Ten Hag marasztalása mellett – az FA-kupa megnyerése bizonyult a fő tényezőnek.

 

A klub vezetői átérzik Ten Hag helyzetét, miután az előző szezonban példátlan sérüléshullám sújtotta az együttest. Meggyőződésük, hogy nagyobb esélyei vannak a sikerre egy olajozott gépezettel, amelyben Dan Ashworth (új sportigazgató), Jason Wilcox (technikai igazgató) és Omar Berrada (vezérigazgató) dolgoznak a színfalak mögött.

 

A harmadik és egyben utolsó ok, amiért kiállt Ten Hag mellett, Kobbie Mainoo és Alejandro Garnacho megdöbbentő fejlődése.

 

Sir Jim Ratcliffe, a klub jól ismert gyerekkori rajongója különösen örül Ten Hag azon törekvéseinek, hogy a fiatalokat beépíti a csapatba. Ez volt a sarokköve a Man United sikerének az évek során. Ten Hag most arról tárgyal, hogy kétéves hosszabbítást írjon alá, mielőtt elkezdené harmadik szezonját az Old Traffordon.

 

(Fotó: Manchester United Facebook)