Szenegál is a magyar középdöntős csoportba jutott

Szenegál ott lesz a magyar női kézilabda-válogatott középdöntős csoportjában a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután a csoportkör utolsó fordulójában, kedden 22-15-re nyert Kína ellen.


 A csoportkör utolsó játéknapján az A csoportban még kiadó volt az egyik továbbjutást érő hely, ezért a horvátokkal döntetlent játszó, a házigazda svédekkel ötven percig lépést tartó afrikai alakulat számított esélyesnek az első két találkozóját simán elveszítő ázsiaiakkal szemben.

Ennek ellenére a gólszegény első játékrész döntetlennel zárult és a második félidő is sokáig kiegyensúlyozott volt, a záró tíz percnek kétgólos szenegáli előnnyel vágtak a felek (17-15). Innen azonban már nem volt kérdés, hogy a győzelmét sajátos tánccal megünneplő Szenegál lesz ott a középdöntőben, ahová egy pontot visz magával. Amennyiben az esti svéd-horvát találkozó eredménye nyomán a szenegáli együttes harmadikként zárja csoportját - hogy ne így történjen, ahhoz a horvátoknak valószínűtlenül súlyos vereséget kellene szenvedniük -, úgy a magyar válogatottal játszik csütörtökön.

A herningi E csoportban a szerbek Chile legyőzésével harcolták ki középdöntős helyüket, a Debrecen balátlövője, Jovana Jovovic három góllal járult hozzá a 30-16-os sikerhez.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
A csoport (Göteborg): Szenegál-Kína 22-15 (9-9)
később: Svédország-Horvátország 20.30
E csoport (Herning): Szerbia-Chile 30-16 (10-6)
később: Dánia-Románia 20.30

Fotó: ihf.info

Videók