Simon Petra szerint önbizalomnövelő a különbség

Simon Petra szerint önbizalomnövelő a magyar válogatott számára, hogy 35-12-re kerekedett Paraguay legjobbjai fölé a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.


 A vb-újonc irányító Simon háromszor talált be. Az MTI-nek elárulta: nehéz volt felkészülni a dél-amerikai riválisból, mivel kevés felvétel állt rendelkezésükre róla, így nem is tudták teljesen pontosan "belőni", milyen színvonalú ellenféllel szállnak szembe. Fontosnak nevezte, hogy már korán biztos előnyre tudtak szert tenni.

"Nagyon jól sikerült így kezdőmérkőzésnek, jó volt az önbizalom növelésére is és mindenki kapott lehetőséget, jól is teljesített és kivette a részét a sikerből, tényleg csapamunka volt. Egy ilyen színvonalú csapat ellen pont ez a lényeg, hogy mindenki megtalálja a formáját és az önbizalmát, hogy ezáltal tudja a csapatot segíteni."

A hűvös stadion kapcsán azt mondta: kicsit zavarta, a szünetben nagyon be kellett melegítenie, mert érezte, hogy hideg van, de nagyon nem foglalkozott vele.

Az ötször eredményes Klujber Katrin szerint is mindenki jól játszott, megvolt a tempó és a jókedv, örül a nagyarányú győzelemnek. A két piroslapos szabálytalanság kapcsán úgy fogalmazott: nem számítottak arra, hogy ilyen szinten lesznek sérülésveszélyes helyzetek.

"Szerencsére jól vannak, nagyobb probléma nincsen, de azért tényleg volt egy-két alkalom, amikor megijedtünk."

"A védekezésünk működött, mögötte Böde-Bíró Blanka szenzációsan védett és sokszor szépen indított, ennek köszönhető a különbség" - méltatta a 11 lövést hárító kapusát Golovin Vlagyimir. A szövetségi kapitány a két piroslapos szabálytalanság ellenére sem nevezte durvának a riválist.

"Így látszik kívülről, de valójában a tudásbeli különbség miatt van. Nem hiszem, hogy bárki is durva akart volna lenni, pillanatnyi butaságok ezek. Alacsony tudású csapatoknál történik ilyen."

Előretekintve azt mondta: cserékre lehet számítani Kamerun ellen, Klujber Katrin például sokat volt a pályán azt követően, hogy megfázás miatt a hétvégi két hollandiai felkészülési találkozót kihagyta. Mint a szakvezető elmondta, szét kell osztani a játékidőt.

Kérdésre azt felelte: a kameruniak magasak, erősek és erősen lőnek, de nagyon sok hibával játszanak, ezeket szombaton 20.30-tól ugyanígy ki kell használni.

A nemzeti csapat hétfőn 20.30-tól a csoportkört ugyancsak magabiztos sikerrel kezdő Montenegróval találkozik, mindkét mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió.

A kvartett első három helyezettje jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál négyes három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

Fotó: MTI

Videók