Simán nyertek a hollandok Románia ellen

Montenegró nyolcgólos hátrányból mentett pontot Spanyolország ellen.


A világbajnok Hollandia 11 góllal legyőzte Románia válogatottját a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, kedden.

Az már a koldingi II. csoport délutáni mérkőzése előtt biztos volt, hogy a hollandok nem juthatnak az elődöntőbe - ez legutóbb 2014-ben történt meg velük világversenyen -, a románok pedig nem kerülhetnek el a csoport utolsó helyéről. A tét nélküliség rányomta bélyegét a meccs színvonalára, ráadásul a románok nem is a legerősebb összeállításukban játszottak.

Az első félidőben négy gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között, a meccs hajrájában viszont már tízzel vezettek a hollandok, akik végül 35-24-re nyertek. Újabb vereségük miatt a románok történetük legrosszabb Európa-bajnoki szereplésüket produkálták, ugyanis a 12. helyen zárnak.

A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein két gólt dobott.


A herningi I. csoportban a világbajnoki ezüstérmes spanyolok nagyszerűen kezdtek Montenegró ellen, és a 16. percben már 11-3-ra vezettek. Ekkor ellenfelük elkezdte a felzárkózást, és a 48. percben már náluk volt az előny. A szoros, izgalmas hajrában mindkét csapat vezetett, a vége pedig 26-26-os döntetlen lett. Azt már a kezdés előtt tudni lehetett, hogy egyik csapat sem játszhat helyosztót a tornán.

A Debrecen montenegrói játékosa, Jelena Despotovic négyszer volt eredményes.

Eredmények, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:

I. csoport (Herning):

Spanyolország-Montenegró 26-26 (17-11)

később:

Franciaország-Svédország 18.15
Dánia-Oroszország 20.30

II. csoport (Kolding):

Hollandia-Románia 35-24 (16-12)

később:

Horvátország-Németország 18.15
MAGYARORSZÁG-Norvégia 20.30


Borítókép:  Jan Christensen / FrontzoneSport via Getty Images

Videók