Női válogatottunk is olimpiai résztvevő!

Habár számos forgatókönyv biztosította volna a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai kvalifikációját, Golovin Vlagyimir tanítványai ellentmondást nem tűrő játékot bemutatva, magabiztosan verték Japán válogatottját is, így veretlenül kvalifikálták magukat a párizsi Nyári Játékokra!


Nagy Britannia és Svédország válogatottjainak a legyőzését követően azzal a tudattal léptek pályára Magyarország legjobb női kézilabdázói a debreceni olimpiai kvalifikációs torna utolsó napján, hogy bármilyen arányú Japán elleni győzelem, avagy egy döntetlen, de még egy 4 gólos, avagy annál kisebb különbségű vereség is párizsi repülőjegyet jelent.

Ehhez képest ellentmondást nem tűrő kézilabdát láthattunk, 2-2-ig volt csak pariban a mieinkkel Japán válogatottja onnantól minden a Golovin-hölgykoszorúról szólt, akik a nagyszünetben már 18-11-re vezettek.

A játék képe semmit nem változott a második félidőre sem, sőt, az olló csak még tovább nyílt, egészen 29-17-ig, amikoris már tucatnyi találattal álltunk jobban riválisunknál, negyedóránál is kevesebb idővel a mérkőzés végét jelző számlálón. A biztos kvalifikáció tudatában a koncentráció picit alább hagyott, ám győzelmünket így sem veszélyeztette semmi, és végül a magyar válogatott- a férfiak példáját követve – szintén kiharcolta olimpiai szereplésének jogát, méghozzá veretlenül megnyerve selejtezőcsoportját. A női válogatott sorozatban másodszor kvalifikálta magát a Nyári Játékokra – Tokióban 7. helyen zártunk.

Eredmény, Olimpiai-selejtezőtorna, 1. csoport, 3. forduló:

Magyarország – Japán 37-28 (18-11)

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt )
 

Videók