Nem tud edzeni a helyszínen Eb csoportellenfelünk

A szerbeknél is pozitív tesztek vannak.


A Szerb Kézilabda Szövetség csütörtökre halasztotta utazását a női kézilabda Európa-bajnokságra, miután kiderült, hogy többeknek pozitív vagy kétes eredményt hozott a koronavírus-tesztje.

Az elkövetkezendő napokban többször tesztelik a játékosokat és a stábtagokat, hogy a lehető legerősebb kerettel induljanak el a dániai kontinenstornára. 

Déli szomszédainknak nem csak a koronavírus jelent problémát, ugyanis Dragana Cvijic térdsérülés miatt biztosan lemarad a tornáról. 

Korábban a románok beállója Crina Pintea, valamint Laura Moisa (Chiper) produkált pozitív koronavírus-tesztet, de a németek szövetségi kapitánya, Henk Groener is karanténba került.

A női kézilabda Európa-bajnokság csütörtökön kezdődik, a szerb válogatott a C csoportban szerepel a holland a magyar és a horvát válogatottal egy négyesben.

A csoportok első három helyezettje kvalifikálja magát a középdöntőbe, amely a csoportmérkőzésekhez hasonlóan, szintén Koldingban lesz. 

Borítókép:  Catherine Steenkeste/Getty Images
Forrás: Zurnal.rs
 

Sport365.hu - A románok sztárja lemarad az Eb-ről

A román női kézilabda-válogatott egyik legnagyobb sztárja, Crina Pintea lemarad a csütörtökön a december 3-án kezdődő Európa-bajnokság rajtjáról miután kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal. "A vírus mellettünk van, és bármelyik pillanatban megfertőződhetünk. Sajnálom Crinát. Ő klubunk és a nemzeti válogatott egyik meghatározó játékosa." - reagált Gabriela Szabo a román CSM Bucuresti elnöke.

Videók