Halasztás a magyar csoportban a női kézilabda Eb-n

Elhalasztják a Hollandia-Szerbia összecsapást, újabb pozitív esetek a szerbeknél.


Koronavírusos eset miatt elhalasztották a Hollandia-Szerbia mérkőzést a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű C csoportjában.

A torna honlapjának beszámolója szerint a szerb válogatott csütörtökön érkezett meg a C csoportnak otthont adó Koldingba, és az egyik játékosnak pozitív lett a koronavírustesztje. Az érintett azonnal karanténba került, és bár a többiek tesztje negatív eredményt hozott, őket is elszigetelték.
Az eset miatt a pénteken 20.30-ra kiírt holland-szerb meccset szombaton 20.30-tól játsszák, és a szerb küldöttség tagjait pénteken, illetve szombaton is ellenőrzik majd.

Az európai szövetség péntek délután bejelentette, hogy újabb szerb játékos produkált pozitív eredményt, ezért a szobatársával együtt elkülönítették. Az újabb megbetegedés miatt az egész csapat karanténban marad, amíg megkapják a péntek esti és a szombat reggeli vizsgálatok eredményeit.

A szerb szövetség közleménye szerint a német Bayer Leverkusen kapusa, Kristina Graovac az egyik, és a Szombathelyi KKA jobbátlövője, Marija Agbaba a másik megfertőződött játékos. Szintén karanténba került a Békéscsaba beállója, Jelena Agbaba, illetve a lengyel Zaglebie Lubin beállója, Jovana Milojevic, mivel szobatársai voltak megbetegedett csapattársaiknak.

Kristina Liscevic, a román Ramnicu Valcea irányítója elmondta, azért nem tudtak hamarabb elutazni Dániába, mert a hazájukban elvégzett utolsó tesztelést követően nagyon sok kétes eredményt kaptak.

A magyar válogatott pénteken (ma) 18.15-től Horvátországgal játszik a csoportkör első fordulójában.

A csoportok első három helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Borítókép: https://women2020.ehf-euro.com/

Videók