"Fontos, hogy a britek ellen ne történjen sérülés" - mondta a magyar kapitány

Golovin Vlagyimir magyar szövetségi kapitány szerint a debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőre beugróként érkező brit válogatott ellen igyekeznek felkészülni a hátra lévő rövid időben, de a legfontosabb szerinte az, hogy az ellenük sorra kerülő csütörtöki mérkőzésen senki nem sérüljön meg.


Kedd este derült ki, hogy a kameruniak utazási nehézségek miatt nem vehetnek részt a magyarországi négyes tornán, melyen az első két helyezett szerez majd olimpiai kvótát. A magyarok és a nemzetközi szövetség szabadkártyájával érkező britek mellett a svédek és a japánok lépnek pályára Debrecenben csütörtökön, pénteken, illetve vasárnap.

A szövetségi kapitány az M4 Sportnak szerdán úgy nyilatkozott, tudták, hogy a kameruniaknak problémái vannak a vízumokkal, de bíztak benne, hogy megérkeznek, aztán kedden este fél tízkor derült ki, hogyan döntött a nemzetközi szövetség.

"Sok információ nincs róluk" - mondta a britekről. "Szereztünk pár videót, tudjuk már a névsort, próbálunk még találni anyagot, hogy fel tudjunk készülni belőlük."

Golovin Vlagyimir szerint a brit csapat gyengébb, mint a kameruni, de utóbbi mégis jobb lett volna, mert ismerik őket, a világbajnokságon játszottak velük, tudják, milyen erőt képviselnek. Kiemelte: "nagyon fontos, hogy azon a mérkőzésen ne történjen sérülés, a többi pedig menetrend szerint megy majd".
    
A debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőtorna programja:

Csütörtök:
MAGYARORSZÁG - Nagy-Britannia 15.30
Svédország-Japán 18.00

Péntek:
MAGYARORSZÁG-Svédország 18.00
Japán - Nagy-Britannia 20.30

Vasárnap:
Nagy-Britannia - Svédország 16.45
MAGYARORSZÁG-Japán 19.15

 

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Videók