Az oroszok és a norvégek egyelőre nem tudnak hibázni

Mindkét csapat hibátlanul végzett a csoportkörben.


A norvég és az orosz válogatott is százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább a dániai női kézilabda Európa-bajnokság csoportköréből a középdöntőbe.

A harmadik forduló hétfői játéknapján a koldingi D csoportban a hétszeres Európa-bajnok norvégok többször is elléptek a románoktól, ám utóbbiak az első félidőben remek játékkal minden alkalommal felzárkóztak, így a szünetben döntetlen volt az állás. A román csapat a 42. percig tudta tartani magát - akkor még egy találattal vezetett -, ám ezt követően a skandinávok felőrölték ellenfelük ellenállását, és végül nyolc találattal győztek.

A Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Kari Brattset és Stine Oftedal öt, Veronica Kristiansen két gólt lőtt.
Amennyiben a magyar válogatott - amely kedden 20.30-tól a világbajnok Hollandiával játszik a koldingi C csoportban - továbbjut, a középdöntőben Norvégiával, Romániával és Németországgal találkozik.


A herningi B csoportban az olimpiai címvédő oroszok végig vezetve győzték le a svédeket.


A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Eredmények, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:

B csoport (Herning):
Oroszország-Svédország 30-26 (15-13)
Spanyolország-Csehország 27-24 (11-16)

A végeredmény:
1. Oroszország 6 pont, 2. Svédország 3 (76-76), 3. Spanyolország 3 (72-78), 4. Csehország 0

D csoport (Kolding):
Norvégia-Románia 28-20 (13-13)
Németország-Lengyelország 21-21 (9-8)

A végeredmény: 1. Norvégia 6 pont, 2. Németország 3, 3. Románia 2, 4. Lengyelország 1

Pontazonosság esetén először az egymás elleni eredmény, majd a gólkülönbség rangsorol. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

Borítókép: Facebook.com/EHFEURO

Sport365.hu - Az utolsó 20 percben tértek magukhoz a spanyolok

A cseh és a lengyel válogatott nyeretlenül búcsúzott a dániai női kézilabda Európa-bajnokságon a csoportkör harmadik, utolsó fordulójának hétfői játéknapján. A herningi B csoportban a csehek az első félidőben egy 5-0-s, majd egy 5-1-es sorozattal elléptek a világbajnoki ezüstérmes spanyoloktól, és a szünetben már magabiztosan vezettek. Még a 41.

Videók