A norvégok már a legjobb 4 között

Eddig hibátlan a mérlegük.


Norvégia válogatottja 36-25-re legyőzte Horvátország csapatát a dániai női kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű középdöntős csoportjának szombati játéknapján, Koldingban, ezzel biztosította helyét az elődöntőben.

Mindkét csapat százszázalékos mutatóval várta a találkozót, és bár a horvátok az első félidőben 3-2-nél vezettek utoljára, eleinte remekül tartották magukat, a szünetben csak egy gól volt a hátrányuk.

A második felvonás elején ismét átvették a vezetést a horvátok, ám ezt követően kiütközött rajtuk a fáradtság, és végül sima vereséget szenvedtek.
A Győri Audi ETO KC norvég játékosai közül Veronica Kristiansen öt, Stine Oftedal hat, Kari Brattset három góllal, Silje Solberg pedig négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A horvátok közül a Siófok KC beállója, Katarina Jezic kétszer talált be.

Eredmény, középdöntő, II. csoport:
Norvégia-Horvátország 36-25 (15-14)
Németország-Magyarország 32-25 (13-11)

Az állás: 1. (és már elődöntős) Norvégia 8 pont/4 mérkőzés, 2. Horvátország 6/4, 3. Németország 4/3, 4. Hollandia 2/3, 5. Magyarország 0/3 (71-84), 6. Románia 0/3 (59-75)

A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak. A magyar válogatottnak már egyikre sincs esélye. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Borítókép: Facebook.com/EHFEURO

Sport365.hu - Hiába jöttünk vissza többször is a meccsbe, nagy vereséget mértek ránk a németek

Német gólokkal indult az összecsapás. Először Zácsik elhibázott lövéséből indult meg Zapf, majd nem sokkal később egy újabb elvétett magyar lövést követően Lauenrorh növelte 2 gólosra a német előnyt. Nem tört meg azonban a gyorsan kapott találatoktól a magyar alakulat, Klujber és Zácsik góljának köszönhetően gyorsan egyenlített. A 7.

Videók