Visszavonultatja Eduarda Amorim mezszámát a győri női kézilabdaklub

Visszavonultatja korábbi balátlövője, a brazil Eduarda Amorim 18-as mezszámát a Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub.


A klub honlapjának hétfői híradása szerint az ünnepségre a Bajnokok Ligája-negyeddöntő szombati visszavágója, a címvédő norvég Vipers Kristiansand elleni mérkőzés szünetében kerül sor. A klubelnök Görbicz Anita 13-asa után ez lesz a második mezszám, amit senki nem viselhet a jövőben a győri játékosok közül.

"Hihetetlenül hálás vagyok a megtiszteltetésért. Ez az elismerés több év elhivatott, kemény munkáját, és nagy becsben tartott emlékeket fémjelez a pályán és azon kívül. Az ETO-család különleges helyet foglal el a szívemben, és szép emlékeket őrzök az itt töltött időről" - mondta a 37 éves Eduarda Amorim.

 

A magyar állampolgársággal is rendelkező balátlövő az északmacedón Kometal Szkopje együttesétől 2009 tavaszán igazolt Győrbe, ahol a következő 12 évben a BL-t ötször, a bajnokságot tízszer, a Magyar Kupát 11-szer nyerte meg. Ötször választották meg a BL legjobb védekező játékosának. Győri színekben 2021-es távozásáig 457 mérkőzésen 1742 gólt szerzett, ezzel második az örökrangsorban a 3797 gólos Görbicz mögött.

Hazája válogatottjával 2013-ban világbajnok lett, ráadásul a torna legértékesebb játékosának választották.

(Borítókép: Facebook / Győri Audi ETO KC)

Videók