Nem marad el a decemberi Európa-bajnokság

Az EHF megerősítette a torna megrendezését.


Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) megerősítette, hogy megrendezik decemberben a női Európa-bajnokságot Norvégiában és Dániában.

Az EHF csütörtöki sajtóközleménye alátámasztja, hogy a norvégiai helyszínek közül Oslo és Stavanger kikerült, minden mérkőzésnek Trondheim ad majd otthont, ahogy ezt a norvégok kedden bejelentették. Az indoklás szerint így minimalizálható a koronavírus-fertőzés kockázata, hiszen a résztvevők, a közreműködők és a szurkolók kevesebb utazásra kényszerülnek.

null

Handball is back  #ehfeuro2020https://t.co/R8OKPDBxzC


A dániai helyszínek változatlanok maradnak: Frederikshavnben csak csoportmeccsekre, Herningben csoportmeccsekre és középdöntős találkozókra kerül sor.

A jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint a norvégiai meccseken legfeljebb 200, a dániai találkozókon legfeljebb 500 néző lehet a lelátókon, de decemberig ez még változhat.

A december 3. és 20. között sorra kerülő tornán a magyar válogatott a trondheimi C csoportban szerepel, és sorrendben Horvátországgal, Szerbiával, majd a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

null

Here are the #ehfeuro2020 Final Tournament groups #handballispassion pic.twitter.com/aIA41zAtIx

Kép: women2020.ehf-euro.com

Videók