Nem csak a Siófok álma úszott el

Az MKSZ döntésének következtében a Nemzeti Kézilabda Akadémiának 5 csapata is elesett a győzelemtől.


A Nemzeti Kézilabda Akadémia női kézilabdacsapata az NB I/B-ben március elején legyőzte a Budaörs gárdáját, ezzel pedig átvette a vezetést, és feljutó helyre került. A Magyar Kézilabda Szövetség március 9-ei döntésének értelmében viszont az idei bajnokságok befejeződnek, nem hirdetnek győztest, feljutó és kieső sincs. Emiatt a NEKA további négy első helyen álló csapata is elesett a győzelemtől.

Az akadémia vezetői egyöntetűen úgy fogalmaztak, ők az egyik nagy vesztesei a döntéseknek, hiszen a hosszan tartó lelkiismeretes munkának nem lesz jutalma.


A NEKA 5 csapatát érinti negatívan a döntés.

Fotó: Fecebook.com/NEKA

Mocsai Tamás ügyvezető:

„A csapataink zöme a saját korosztályának bajnokesélyese volt, az NB I/B-s női csapatunk pedig feljutó helyen állt, ezért minket nagyon rosszul érint ez a döntés.

Miután a bajnokság mérkőzéseinek hetven százalékát már lejátszották, és a sport lényegében eredményre megy, nagyon reménykedtünk abban, hogy sikerül olyan megoldást találni, ami nem teszi semmissé a tavaly augusztus óta folyó lelkiismeretes munkát.

Van erre nemzetközi példa is, Dániában például nem törölték a bajnokságot, hanem végeredményt hirdettek. Az edző kollégáimmal tanácskozni fogok arról, miként menjünk tovább, egy biztos, a munka nem állhat le a NEKA-n.”

 

Hajdu János sportszakmai vezető:

„A döntésnek egyértelműen vannak nagy vesztesei, ezek közé tartozik a NEKA is. Az NB I/B-t vezető női csapatunk feljutó helyen áll, ezzel most minden megváltozik. Már márciusban számba vettük, mik lehetnek a szezon befejezésének alternatívái, a mai határozat is köztük volt. Most felmérjük a lehetőségeket, tárgyalunk, és igyekszünk megtalálni a szakmailag lehető legjobb megoldást.”


A fiatalok győzelmi edélyei is elúsztak a döntés értelmében.

Fotó: Facebook.com/NEKA
 

Sótonyi László, a férfi szakág vezetője:

„A járvány megjelenésekor már lehetett tudni, hogy ez a bajnoki szezon nem lesz olyan, mint a korábbiak. Maga a rendkívüli helyzet mindenkit érzékenyen érintett már márciusban, a végzősöket, az edzőket, a fiatalokat, hiszen hónapok esnek ki a közös edzésekből, a sportolásból, a képzésükből.

Sajnálom a lányokat, akik feljutó helyen állnak, sajnálom a két-két serdülő és ifjúsági csapatunkat, akik rájátszást érő helyen állnak, de próbálom azt nézni, hogyan tudnánk a dolgokat a javunkra fordítani, esetleg nyáron előbb elkezdeni a felkészülést, hogy már ősszel ütőképes csapatunk legyen.

A döntés ismeretében az otthoni edzéseknél is más prioritások kapnak majd szerepet.”

Forrás és Borítókép: Neka.hu

 

Sport365.hu - Az MKSZ döntött, a szurkolók pedig felháborodtak

Az MKSZ közleményben emlékeztetett rá, hogy a koronavírus megjelenése miatt, illetve a kórokozó terjedésének megakadályozása érdekében március 14-én valamennyi, az általa és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette. Mivel ezeket "sportszakmai indokok alapján" meghatározatlan ideig nem lehet folytatni, a szövetség vezető testülete csütörtökön úgy döntött, hogy a sorozatokat befejezetté nyilvánítja.

Videók