Komoly gondok Vácon! Tíz játékosnak pozitív a koronavírus-tesztje

Legkorábban júliusban tudják folytatni a munkát.


A Váci NKSE női kézilabda csapata május végén kezdte el a munkát. Szilágyi Zoltán csapatánál azonban nemrég komoly dolgok derültek ki. 

"A Váci NKSE felnőtt csapata május 25.-én kezdte el újra az edzéseket a koronavírus okozta leállás után. Egyesületünk minden újrakezdéssel kapcsolatos ajánlást és tanácsot betartva kezdte el a munkát, amely azt jelentette, hogy heti két alkalommal vértesztet végeztünk, amely minden alkalommal negatív lett mindenkinél.

Ezen kívül minden nap hőmérséklet mérést alkalmaztunk a játékosoknál és a szakmai stáb tagjainál is és természetesen fokozattan ügyeltünk a kéz fertőtlenítésre is! Sajnos hiába tettünk minden megelőző intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek, amely íz és szagérzékelés vesztést jelentettek. A tünetek megjelenése után PCR tesztet végeztünk a csapat tagjainál, amely jelenleg 10 főnél mutatta ki a koronavírus fertőzést! A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett.
A pozitív teszt eredményt kapott játékosok teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek.

Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdődhet újra a munka. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok előznek majd meg, ugyanis jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb.nél több játékosnál is kimutatták a koronavírust. "


 

 

Borítókép: Facebook.com/ Váci NKSE

Forrás: Váci NKSE

 

Videók