Kézi-MK: A Debrecen nyerte a bronzcsatát

A Debrecen szerezte meg a harmadik helyet a női kézilabda Magyar Kupában, miután a tatabányai négyes döntő vasárnapi bronzmérkőzésén 34-29-re legyőzte a Mosonmagyaróvárt.


Idénybeli egyetlen egymás elleni mérkőzésükön a Mosonmagyaróvár saját közönsége előtt 30-23-ra diadalmaskodott.

A tavaly kupabronzérmes hajdúsági alakulatból ezúttal hiányzott Petrus Mirtill.

Az első percekben az óvári szurkolók voltak hangosabbak a nézőtéren, a pályán is a története első négyes döntőjében szereplő csapat kezdett kicsivel jobban (3-1). A játék sok pontatlansággal helyenként kapkodó, de kiegyenlített volt. A Mosonmagyaróvár válogatott jobbátlövője, Albek Anna az első tíz percben kétszer kapott kétperces kiállítást, így valamelyest csökkentek Gyurka János vezetőedző variációs lehetőségei védekezésben. Ennek ellenére csapata 10-7-re el tudott távolodni az első negyedóra végére.

Szilágyi Zoltán, a hajdúságiak trénere a 19. percben már másodszor kért időt, csapata ekkor 13-9-es hátrányban volt. Az első játékrész meglehetősen feszült hangulatú hajrájához közeledve a válogatott Pásztor Noémi földön maradása okozott kisebb riadalmat, ám az óvári beálló folytatni tudta a játékot. Gabrijela Bartulovic két hétméterest hárított egymás után, erre is alapozva a DVSC 15-14-nél visszavette a vezetést, a pihenőre is egygólos különbséggel vonulhattak a felek.

A második játékrész eleje a hajdúságiaké volt, akik négy találattal el tudtak lépni (19-15), állandósult is a három-négy gólos különbség, ebben az időszakban a Hámori Konszuéla sérülése miatt az MTK-ból visszatért Szabó Nina remekelt a Debrecenben. A félidő derekára fáradni látszottak a majdnem hét percig gólképtelen óváriak, Bartulovic parádés teljesítménnyel védte a debreceni kaput, csapata 27-20-as előnyénél az addigi legnagyobb különbség alakult ki. Innen négy gólra felzárkózott a Mosonmagyaróvár, a bronzérmet azonban a Debrecen szerezte meg.

Szabó Nina hét, Kácsor Gréta hat találattal, Bartulovic 14 védéssel járult hozzá a Debrecen sikeréhez. Mosonmagyaróvári részről Tóth Eszter nyolcszor, Ines Ivancok ötször volt eredményes.

A fináléban az elmúlt két kiírásban győztes Ferencváros a 15 elsőségével csúcstartó Győrrel csap össze 18 órától.

Borítókép: Planéta Szimonetta (k), a DVSC Schaeffler, valamint Stranigg Zsófia, a Motherson Mosonmagyaróvári KC (b) játékosa a női kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott DVSC Schaeffler - Motherson Mosonmagyaróvári KC mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 10-én. MTI/Bodnár Boglárka

Videók