Két játékosával hosszabbított a Győri Audi ETO KC

Faluvégi és Hansen is hosszabbít.


Két játékossal, a dán csapatkapitány Anne Mette Hansennel és a magyar válogatott Faluvégi Dorottyával szerződést hosszabbított a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

A győriek honlapjának pénteki beszámolója szerint a balátlövő Hansen esetében a felek közös szándékkal léptették életbe a 2022/23-as szezonra szóló opciót, míg a jobbszélső Faluvégi Dorottya új, kétéves kontraktust írt alá. Előbbinek a 2019 őszén megkötött, kettő plusz egy évre szóló szerződéséből következik a ráadásév.

"Anne Mette Hansen egyike a jelenlegi keret legrégebb óta Győrben játszó magjának. Fiatal tehetségként érkezett hozzánk 2017 nyarán, mára pedig a csapat kapitányaként ültünk le tárgyalni. Ez a tény önmagában mutatja, hogy milyen fejlődésen ment át egyesületünkben. Örülök, hogy egyikünkben sem volt semmi kétség a szerződés folytatása kapcsán. Rutinos, erős vezetői vénával megáldott játékos, aki teljes mértékben az ETO-család tagjává vált" - nyilatkozta Bartha Csaba elnök. Hansen 166 győri mérkőzésén 495 gólt szerzett, kétszeres BL-győztes, kétszeres magyar bajnok és háromszoros Magyar Kupa győztes.

Faluvégi Dorottya 2019 nyarán érkezett Győrbe, és bár az elmúlt időszakban több sérülés hátráltatta és emiatt nem tudott mindig a csapat rendelkezésére állni, a bizalom töretlen az irányába.

"Faluvégi Dorottya biztos pontja a csapatnak, fiatal játékos, akiben nagy alázat van a kézilabda iránt. Remek mentalitásával és elszántságával hasznos tagja a klubnak. Ugyan nem volt szerencséje az utóbbi időszakban a sérülésekkel, de hiszünk benne, hogy a jövő az övé. A szezon végén lejáró szerződését két évvel hosszabbítottuk meg" - fogalmazott a klubelnök a jobbszélsőről. Faluvégi eddigi 79 mérkőzésén 180 alkalommal volt eredményes győri színekben.

Borítókép és fotók: gyorietokc.hu

Videók