Juhász Gréta reményekkel teli igazolt Vácra: "Tetszenek a felvázolt tervek!"

A válogatott Juhász Gréta sok játéklehetőségben reménykedik a női kézilabda NB I-ben szereplő Praktiker-Vác csapatánál, ahova idén nyáron igazol majd Kisvárdáról.


 A 22 éves balátlövő az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy a váciak már tavaly is megkeresték, a csapat pedig mindig szimpatikus volt számára és sok játékost ismer a jelenlegi keretből.

"Az is mellette szólt, hogy nagyon tetszettek a szakmai stáb által felvázolt tervek. Mindig is fiatal, lendületes csapat volt a Vác, amely ott van a tabella elején" - nyilatkozta.

Hozzáfűzte, a saját fejlődése szempontjából nagy lépés lesz, hiszen lehetséges, hogy a nemzetközi kupaporondra is kiléphet új együttesével.

"Stabil teljesítményt szeretnék nyújtani, és remélhetőleg bőven fogok játéklehetőséget kapni" - mondta Juhász.

A junior Európa-bajnok és junior világbajnoki ezüstérmes balátlövő tavaly áprilisban az Izland elleni világbajnoki selejtezőn mutatkozott be a felnőtt válogatottban, amelyben eddig 12-szer szerepelt, és ott volt a decemberi világbajnokságon is. A nemzeti csapat április 11. és 14. között a debreceni Főnix Arénában Svédország, Japán és Kamerun társaságában olimpiai selejtezőt játszik, a párizsi ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

Juhász szerint kedvező csoportba kerültek, hiszen a svédekkel a közelmúltban már találkoztak, és voltak időszakok, amikor pariban voltak velük, ezeket a szakaszokat kell meghosszabbítaniuk.

"A japánok eléggé kétarcúak, meglepték az ellenfeleiket a vb-n. Izgalmas és érdekes lesz felkészülni rájuk, mert nagyon eltérő stílusban kézilabdáznak, de a hazai pálya hatalmas löketet ad számunkra" - szögezte le.

Fotó: Sven Hoppe/picture alliance via Getty Images

 

Videók