Idegtépő meccsen brillírozott a Siófok

Téthelyzetekben megremegett a ferencvárosiak keze.


A végig kiegyenlített találkozón a legfontosabb pillanatokban nem tudta érvényesíteni az akaratát a Ferencváros.

A Ferencváros-Siófok mérkőzés egy perces gyásszünettel kezdődött. A kezdősípszó után aztán a Siófok vett villámrajtot, Aoustiné rögtön az első támadásból betalált. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Háfra jelezte ők is a pályán vannak. Ezt követően ismét a balatoni gárdához került az előny, de Lukács góljával 2-2-re módosult az állás. Nem hagyták szó nélkül ezt siófoki részről sem. Tomori lövését Bíró még tudta hárítani, Klujber azonban már nem hibázott. 

Bár támadásban hengerelt a Siófok, a védekezésükbe becsúszott 1-1 hiba. Tomori belül védekezett, így büntetőhöz jutatta az ellenfelet, amit Klujber értékesített is.

Mindig volt válasz azonban, előbb Kobetic lőtt a zöld-fehérek kapujába, majd az újabb egyenlítést követően Nimbola értékesített egy hetest a siófokiaknak. A 12. percben aztán először jutott két gólos előnyhöz a vendégek csapata, de egy újabb szabálytalanságnak köszönhetően a fővárosi együttes büntetődobással csökkentette hátrányát.

Bár 2 perces kiállításokban és sárgalapokban nem volt hiány, az SKC nem tört meg, a 14. percben ismét 2-vel vezetett. 

Ezt követően felváltva potyogtak a gólok a 2 oldalon. 2 perccel később Schatzl mutatott be óriási bravúrt. A ferencváros játékosa lehetetlen szögből talált a bal alsóba, és akciójától még Böhme szája is tátva maradt.

A 17. percre aztán elolvadt a vendégek két előnye. Edzőjük érezte, hogy valami megtört, rögtön időt kért.

A 19. percben a kapusok vették át a főszerepet, előbb Bíró védett hatalmasat, majd a túloldalon a siófoki hálóőr mutatott be bravúrt. 

A 20. percben jött a fordulat a zöld-fehérek egy 3-0-s rohammal átvették a vezetést. Nem csak a támadások tekintetében javult fel a fővárosi csapat, Bíró is remekelt a kapuban. 

A mérkőzés képe annyiban változott az első "harmadhoz" képest, hogy ezúttal a Ferencváros lőtte a vezető találatokat, és a balatoniaknak kellett zárkózni.

A 22. percben bírói ítélet sújtotta az SKC-t: Janjusevics kapott végleges kiállítást.

A siófokiakat nem zavarta meg a játékosuk elvesztése, a 24. percben emberhátrányban vették át a vezetést, így  13-12-es állásnál Elek Gábor hívta magához a csapatát.

A 25. percben Szucsánszki rossz passzából könnyen indított a Siófok, és Niombla találatával ismét 2 gólos előnyre tett szert. 2 és fél perccel a félidő vége előtt pedig először vezettek 3-mal, igaz erre villámgyorsan válaszoltak a ferencvárosiak.

A mérkőzés képe a játékrész utolsó percben már nem nagyon változott. A 30. perc végén egy időntúli szabaddobást még kapott a Siófok, ezt azonban nem tudták gólra váltani, így 14-16-al mentek szünetre a felek.

A második félidő egy hétméteressel kezdődött, amelyet Niombla értékesített, ezzel újra 3 gólosra növelje az előnyt. A ferencvárosiak is büntetőhöz jutottak, de Szikora megfogta Klujber lövését. Bár a mérkőzésen először a 4 gólos előnyért támadhatott a Siófok, nem találtak a kapuba. 

A túloldalon zárkózott a Fradi, majd a vendégek nagy helyzetet hibáztak. Szikora ott volt fejben így a zöld-fehéreknek nem sikerült tovább faragniuk a hátrányukból. Mind a két oldalon potyogtak a gólok, előbb Tomri talált be, majd erre Kovacsics válaszolt. 

A 39. percben ismét felcsillant a remény a hazaiaknak, Háfra hatodik találatával 1 gólra zárkóztak. Ekkor azonban megint büntetőhöz jutottak a vendégek és Niombla ezúttal sem hibázott.

A 42. percben Háfra villant nagyot hazai részről, ráadásul góljára nem érkezett válasz, így hosszú idő után ismét az egyenlítésér támadhatott a Fradi. Egymás után potyogott ki a hazai kezekből a labda, a szabaddobást követően pedig Szikora védett nagyot.

Hiába a jó védekezés, a túloldalon ezúttal nem tudta gólra váltani a helyzeteit a Siófok, így 16 perccel a mérkőzés lefújása előtt egyenlítettek a fővárosiak. 

Ezt követően ismét kiegyenlített mederbe terelődött a meccs, de többnyire a vendégek vezettek egy góllal. A téthelyzetekben nagyokat hibáztak a ferencvárosi játékosok, de Bíró ezúttal is remekelt a kapuban. Mind a két csapat vesztett egy kicsit a lendületéből, ziccerek sorozata maradt ki.

Hiába kért időt Elek Gábor a Ferencváros nem tudta átvenni a vezetést, Kovacsics Anikó fölébombázta a büntetőt. Szikora egyik bravúrt mutatatta be a másik után a kapuban, de a vendégek játéka továbbra is akadozott a támadásban. Kobetic aztán megtörte a csendet, és újfent 3 gólra növelte a siófóki előnyt.

Bár Kovacsics Anikó révén zárkóztak a fővárosiak, Kobetic ellenszerét nem találták a túloldalon.

Az 55. percben heteshez jutott a Ferencváros, és bár 1 gólra zárkózhatott volna a gárda, ez is kimaradt. A túloldalon a kettős emberhátrány sem zavarta meg a Siófokot, megint 3 gólosra növelték a különbséget.

Elek Gábor időt kért, de csapata továbbra sem talált ellenszert a siófoki kapuban álló Szikorára. Nem csak a kapuban remekeltek a vendégek, a túloldalon okos taktikával folyamatosan lassították a játékot. 

A zöld-fehérek nél minden helyzet kimaradt, amit nem a kapus fogott meg, az a kapufáról pattant ki. Bár a túloldalon támadást rontott a Siófok, a ferencvárosi indítás hosszúnak bizyonult.

Az utolsó percre eldőlt a találkozó, és bár néhány másodperccel a vége előtt betaláltak a ferencvárosiak, ez csak a szépítésre volt elég. Ferencváros-Siófok: 24:26


 

Borítókép: Sport365/PártAndrás

Videók