Ferencvárosban lett bajnok a Győr - reakció, képek, videók

Az örökrangsorban utolérték a győriek az angyalföldieket.


Mint jeleztük: a Győr 33-29-re győzött a Ferencváros otthonában a női kézilabda NB I szombati játéknapján, ezzel biztosította újabb címvédését. A győriek továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezetik a május 18-án záruló idény tabelláját, és népligeti sikerükkel behozhatatlan előnyre tettek szert a második helyen álló fővárosiakkal szemben. Az ETO a bajnoki örökrangsorban utolérte a 15-szörös aranyérmes Vasast.

 
A címvédő vendégek közül a világ- és Európa-bajnok kapus, a francia Amandine Leynaud hiányzott, a hazaiaknál Szemerey Zsófia, a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic nem játszott.
 

A győriek 2005 óta csak két alkalommal (2007-ben és 2015-ben) nem nyertek aranyérmet az NB I-ben, és továbbra is őrzik tavaly január 26. óta tartó veretlenségüket tétmérkőzéseken.
    
"Nagyon boldog vagyok, hogy mai győzelmünkkel sikerült biztosítanunk a bajnoki címünket, úgy gondolom, az idei szezonban nyújtott teljesítményünknek köszönhetően megérdemeltük ezt. Ma nem játszottunk túlságosan jól, de amikor kellett, tudtunk újítani, küzdöttünk és tettük a dolgunkat" - nyilatkozta Danyi Gábor győri vezetőedző, aki korábban hatszor nyert bajnokságot az ETO másodedzőjeként.
    

Hozzátette, csapata akkor tudja igazán megmutatni valós tudását, amikor némileg megszorongatják.
    
"Külön öröm számomra, hogy két fordulóval a vége előtt bajnokok lettünk. Természetesen még nagyon fontos dolgok vannak hátra az idei szezonban, most azokra fogunk koncentrálni" - mondta a Bajnokok Ligájában címvédőként elődöntős Győr edzője.

Videók