Egy percre se engedte ki a kezéből a bronzot a Fradi

A Kisvárda egyszer sem vezetett a női kézilabda Magyar Kupa bronzmeccsén.


 A Ferencváros 28-21-re legyőzte a Kisvárda csapatát a női kézilabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén a veszprémi négyes döntő második, vasárnapi játéknapján.

Könnyen került helyzetbe a Kovacsics Anikót és Csiszár-Szekeres Klárát nélkülöző Ferencváros, de eleinte nem voltak hatékonyak a lövései. A kétes szituációkban a játékvezetők ítéletei rendre a fővárosiaknak kedveztek, ennek ellenére a 25. percig remekül tartották magukat (10-11) a szabolcsiak, gyakran meg tudták játszani a beállójukat, és mivel két másodperccel a szünet előtt ismét betaláltak, csak két gól volt a hátrányuk a meccs felénél.

A Kisvárda a második félidőben sem tudta átvenni a vezetést, pedig a kapusának lecserélésével átállt a létszámfölényes támadójátékra. Az FTC ekkor jobban használta ki ellenfele hibáit, fokozatosan növelte előnyét, a hajrában pedig magabiztosan megőrizte azt.

Angela Malestein négy góllal, a kapusok közül Bíró Blanka 13, Janurik Kinga pedig két védéssel járult hozzá a Ferencváros sikeréhez. A túloldalon Dombi Luca ötször volt eredményes, Mátéfi Dalma 13, Leskóczi Boglárka pedig két védést mutatott be.

A szabolcsiak egyszer sem vezettek a mérkőzésen.

Eredmény, a 3. helyért:

FTC-Rail Cargo Hungaria - Kisvárda Master Good SE 28-21 (14-12)
lövések/gólok: 51/28, illetve 41/21
gólok hétméteresből: 6/3, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

Videók