Egy korszak véget ért - Távoznak az érdi kulcsemberek

Anyagi okok miatt bontottak szerződést a játékosokkal.


Távoztak a válogatott játékosok és a külföldi kézilabdázók az Érd női csapatától.

Szabó Edina vezetőedző az Érd FM-ben elmondta, anyagi okok miatt mindenkivel szerződést bontottak, aki az elmúlt idényben a felnőtt keret tagja volt.

Az már korábban ismert volt, hogy Janurik Kinga és Kisfaludy Anett a Ferencvároshoz igazol, most pedig az is kiderült, hogy Bízik Réka, Julie Foggea, Gávai Szonja, Markéta Jerábková, Kiss Nikoletta, Jovana Kovacsevics, Katarina Krpez-Slezák, Jelena Lavko, Schatzl Natalie, Szabó Laura, Termány Rita és Tóth Gabriella is máshol folytatja pályafutását. 

A 2012-es évben a világ legjobb kézilabdázójának megválasztott brazil Alexandra do Nascimento visszavonul.

Az érdieknek jelenleg három fiatal játékosuk - Király Réka, Landi Gabriella és Simon Armilla - maradt, akik idén kettős engedéllyel Budaörsön szerepeltek.Szabó Edina, és az érdi női kézilabda számára is véget ért egy korszak.
Fotó: Facebook.com/ Érdi női kézilabda


A Magyar Kézilabda Szövetség eredményhirdetés nélkül befejezettnek nyilvánította a 2019/20-as szezont a koronavírus-járvány miatt.

A nemzetközi kupasorozatokba a 2018/19-es idény végeredménye alapján nevezhetnek a csapatok, de - Szabó Edina elmondása szerint - ezzel az érdiek anyagi okok miatt nem kívánnak élni.

A szakvezető hozzátette, az ő szerződése további egy évig érvényes, ezért segítőjével, Rácz Mariannal együtt szeretne a klubnál maradni.

 

Sport365.hu - Befejezték a kézilabda bajnokságot

 

Borítókép: Facebook.com/ Érd Handball
 

Videók