"Az ilyen kiélezett helyzetekben saját magunkra kell figyelnünk"

A Ferencváros 14. alkalommal vagy a Győr 16.-szor nyeri meg a bajnokságot?


A női kézilabda NB1 zárófordulója előtt még két csapat harcol a bajnoki címért, a címvédő Ferencváros és a kupagyőztes Győri Audi Eto KC. Előbbi a 14. míg utóbbi a 16. alkalommal lehet bajnok. Mindkét csapat valamennyi hazai bajnoki mérkőzését megnyerte a bajnokságban.

A két csapat egymás elleni találkozóin ősszel az Audi Arénában 25-20-ra nyert a Győr, míg áprilisban öt góllal, 29-24-re nyert a Ferencváros.

Így pontazonossággal áll a két csapat és az egymás elleni gólkülönbsége is azonos, vagyis az összgólkülönbség dönt. Ebben az utolsó kör előtt jobban áll Ambros Martin csapata a Győr, akinek 45 góllal jobb az összesített gólkülönbsége a címvédőnél.

A zárókörben a Győr Debrecenbe látogat, míg a Ferencváros hazai pályán fogadja a Vác gárdáját.

Az már korábban eldőlt, hogy a Debrecen a harmadik, míg a Vác a negyedik helyen zárja a 2021/22-es szezont, így mindketten indulhatnak jövőre a nemzetközi porondon.

A DVSC-Győr találkozón eltiltás miatt nem ülhet le a kispadra a Rába-partiak spanyol edzője, Ambros Martin, akit még az áprilisi Ferencváros-Győr találkozón történt incidens miatt. (Elek Gábort a Ferencváros edzőjét is eltiltották, ő már ott lehet a kispadon.) 

 

Az utolsó kör előtt a győriek részéről a balszélső Fodor Csenge, míg a fővárosiaktól az olimpiai bajnok beálló, Beatrice Edwige mondta el várakozásait. 

„Nagyon nehéz volt az idegenbeli mérkőzés számunkra, bosszantott, hogy nem lehettem a pályán. Úgy gondolom, hogy hazai pályán jobbak leszünk, már csak azért is, mert ez lesz az utolsó mérkőzésünk az idei szezonban a saját közönségünk előtt. Remélem nagyszerű kézilabdát játszunk, és örömet okozunk a szurkolóinknak. Jobban kell egymással kommunikálnunk valamint a beálló körüli védekezést kell megoldanunk. Az ilyen kiélezett helyzetekben a saját mérkőzésünkre kell figyelnünk, és azt megnyerni.” – nyilatkozta Beatrice Edwige a fradimédiának. 

„Nagyon kemény mérkőzésre számítok, mert jó csapat a Debrecen, Biztos vagyok benne, hogy remek hangulat lesz ott nagyszerű szurkolótáboruk van. Mindenképpen győznünk kell, mert a bajnoki címünk múlik ezen. Nagyon kemény hétvégék vannak még előttünk." - nyilatkozta a győriek honlapján Fodor Csenge. 

 

Legutóbb ilyen kiélezett versenyfutás a két csapat között 2018-ban volt, akkor az utolsó percben dőlt el a bajnoki cím sorsa a Győr javára. 

A zárókör előtt mindkét találkozó 18:30-kor kezdődik, párhuzamos közvetítés lesz az M4 Sporton.

Borítókép: Fradi.hu
Forrás: győrietokc.hu, fradi.hu 

 

 

Videók