A Fradi nyerte a kézilabda Magyar Kupát

Két góllal múlták felül a győrieket.


Az FTC-Rail Cargo Hungaria sorozatban harmadszor nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, miután a tatabányai négyes döntő vasárnapi fináléjában 25-23-ra nyert a Győri Audi ETO ellen.

A találkozó legeredményesebbje Andrea Lekic lett hét találattal, győri részről Ana Gros és Veronica Kristiansen egyformán ötször volt eredményes. Böde-Bíró Blanka 13, a túloldalon Sandra Toft 9 védéssel zárt.

Eddig egyetlen alkalommal mérkőztek meg a szezonban, novemberben az Elek Gyula Arénában 28-22-re nyertek a házigazda fővárosiak, akik ezúttal a szombati elődöntőben orrsérülést szenvedett Tomori Zsuzsannára nem számíthattak.

A védelmekről szóltak az első percek, mindkét fal hatékonyan szűrte a kísérleteket, a negyedik percben született az első gól a győri Veronica Kristiansen révén, a címvédő első találata a nyolcadik percben esett, 3-1-re módosítva az állást. A játéktéren kemény, koncentrált küzdelem zajlott, miközben a nézőtéren a szurkolótáborok vívtak hangpárbajt. Allan Heine vezetőedző pedig már a tizedik percben időt kért, ám Ulrik Kirkely kiválóan védekező kisalföldi alakulata röviddel ezután már 6-1-re vezetett.

Majdnem 14 perc telt el, mire Andrea Lekicen kívül más ferencvárosi is feliratkozott a gólszerzők közé, a finálé negyedénél 7-4 volt az állás az ETO javára. Két-háromtalálatos "látótávolságban" maradtak egymáshoz képest az együttesek, mígnem a 24. percben egyenlített a Ferencváros (9-9). A pihenőre kétgólos győri előnnyel vonultak a csapatok, a szünetig a kisalföldiek részéről Sandra Toft hat lövést védett, Ana Gros négyszer volt eredményes, míg a ferencvárosiaktól Böde-Bíró Blanka négy kísérletet hárított, Lekic négyszer talált be.

A fordulást követő első percek gólínségben teltek, hat percig csupán Simon Petra tudott - kétszer is - betalálni, így ismét egyenlített a Ferencváros (13-13). Az FTC-ből a találkozó háromnegyedénél még csupán négyen voltak eredményesek, 19-16-ra el is távolodott a Győr, de 20-20-nál ismét utolérte riválisát a fővárosi együttes.

A vezetést először az 54. percben szerezte meg a Fradi, amelynek kapujában Böde-Bíró nyújtott kiváló teljesítményt, több mint nyolc percig lőtt gól nélkül tartva a riválist. Így a fővárosi csapat 25-22-re elhúzott, ezzel eldöntve a finálét, és sorozatban harmadszor megnyerve a kupát.

A találkozó legeredményesebbje Andrea Lekic lett hét találattal, győri részről Ana Gros és Veronica Kristiansen egyformán ötször volt eredményes. Böde-Bíró Blanka 13, a túloldalon Sandra Toft kilenc védéssel zárt.
 

A Ferencváros 15. alkalommal hódította el a trófeát, beérve riválisát az örökrangsor élén. Ez volt a tizedik egymás elleni finálé, amelyben a kisalföldi alakulat hat sikere mellett immár negyedszer diadalmaskodott a fővárosi együttes.

Borítókép: Klujber Katrin, az FTC-Rail Cargo Hungaria (b) játékosa a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében játszott Győri Audi ETO - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 10-én. MTI/Bodnár Boglárka

Videók