Sipos Adrián számára fantasztikus élmény volt Kielben játszani

Sipos Adrián, az MT Melsungen válogatott beállója számára fantasztikus élmény volt a THW Kiel otthonában játszani a német férfi kézilabda-bajnokságban.


 "Nagyon jó atmoszférájú csarnokuk van, egy szuper csapattal. Nagyon jó hangulatban játszottunk, hittünk magunkban, hittünk a játékunkban és ez lett a végeredménye" - nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornán Sipos, aki pályafutása során első alkalommal lépett pályára a Wunderino Arenában.

A Melsungen vasárnap nagy bravúrral 35-30-ra nyert a címvédő Kiel otthonában, a magyar beállónak egy kapura lövése volt, azt gólra váltotta. Négy forduló után már csak a Füchse Berlin és a Melsungen százszázalékos a tabellán. Utóbbi 2012 óta először, fennállása során másodszor tudott nyerni Kielben.

"Jó formában vagyunk, jól játszottunk idegenben is, ott, ahol nagyon nehéz nyerni. Nagyon nagy volt az öröm, hiszen ez a klub és a játékosok számára is nagy dolog. Egy ilyen meccset megnyerni a Bundesligában, pláne idegenben, nem egyszerű dolog" - magyarázta Sipos.

Hozzátette, jól tudják, hogy nagyon sok mérkőzés vár még rájuk a szezonban, de minden egyes pont nagyon fontos számukra, ezért koccintottak a kieli sikerre, de szolid körülmények között ünnepeltek, és másnap már a következő meccsre összpontosítottak.

Meglátása szerint elsősorban a sok taktikai gyakorlás és fizikális edzés a sikereik titka. Másrészt a játékosok előrébb akarnak lépni, az újonnan érkezettek szeretnék megmutatni, hogy miért jöttek, ott van a helyük, és tudnak segíteni a csapatnak, a régiek pedig ki akarnak lépni abból a mederből, hogy Melsungenben "mindig csak a remények vannak, de végül sosem érnek oda".

Sipos együttese legközelebb pénteken lép pályára a Bundesligában, amikor Hanusz Egon csapatát, a TVB Stuttgartot fogadja.

Fotó: Kolektiff Images/DeFodi Images via Getty Images

Videók