Magyar győzelem a Bahrein elleni edzőmeccsen

A magyarok húszfős keretéből egyedül a beálló Bánhidi Bence hiányzott kisebb derékfájdalmai miatt.


A jövő csütörtökön kezdődő, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott 36-30-ra legyőzte Bahrein csapatát a Szigetszentmiklóson rendezett szombati edzőmérkőzésen.

A magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna B csoportjában a magyarok csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkoznak a budapesti MVM Dome-ban. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

Eredmény:
Magyarország-Fehéroroszország 36-30 (18-19)

Csütörtökön a magyarok Fehéroroszország elleni edzőmeccse koronavírusos esetek miatt elmaradt, így a közel-keletiek elleni volt az egyetlen felkészülési találkozójuk. A magyarok húszfős keretéből egyedül a beálló Bánhidi Bence hiányzott kisebb derékfájdalmai miatt. Eleinte mindkét kapu előtt pontosabbak voltak a vendégek, így 7-4-re elléptek. Mikler Roland védéseire alapozva a 17. percben sikerült egyenlíteniük, majd fordítaniuk az egyre hatékonyabban védekező magyaroknak (12-11). Ezt követően több poszton cserélt Gulyás István szövetségi kapitány, ezért némileg bizonytalanná vált a játék, Bahrein visszavette a vezetést és meg is tartotta a félidő végéig (18-19).

A szünet után újabb cserékre került sor hazai oldalon, ezek viszont nagyszerűen sikerültek, hiszen a magyar válogatott egy 4-0-s sorozattal kezdett, ezért a közel-keletiek a negyedik percben időt kértek (22-19). A folytatás is hasonlóan jól sikerült, a 43. percben már 27-22 volt az állás. Mikler Roland helyett ekkor Székely Márton állt a kapuba és bravúrokkal mutatkozott be. A mezőnyben is újabb változtatások történtek, de emiatt nem tört meg a lendület, a magyarok nagy kedvvel, lendületesen kézilabdáztak.

A szakmai stáb egyszer sem kért időt, a játékosoknak minden hullámvölgyből maguktól kellett kilábalniuk, és ez minden alkalommal sikerült nekik, bár sok megingásuk nem volt, pláne a második félidőben. A magyarok legeredményesebb játékosa Máthé Dominik volt hét góllal, Topic Petar hat, Rosta Miklós öt, Ancsin Gábor négy találattal zárt. A két csapat negyedik egymás elleni mérkőzésén a magyarok negyedszer győztek.

Borítókép: Magyar Kézilabda-válogatott/Facebook

Videók