Ljubomir Vranjest menesztették a szlovén válogatott kispadjáról

A szlovén csapat már a csoportkörben kiesett az Eb-n.


A Szlovén Kézilabda Szövetség felbontotta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szerződését. A szlovén csapat a 2022-es Európa-bajnokságon, már a csoportkörben kiesett, miután a csoportkör utolsó fordulójában egy góllal kikapott Montenegrótól.

Ljubomir Vranjes 2019-ben vette át a szlovén válogatottat, majd a 2020-as Eb-n a negyedik helyen végeztek a szlovének.

Az elmúlt egy év azonban nem sikerült jól Ljubomir Vranjesnek a szlovén kispadon. Az egyiptomi világbajnokságon a középdöntőben estek ki, a berlini olimpiai selejtezőből sem jutottak tovább és Debreceben sem jutottak be a középdöntőbe.

A részben magyarországi rendezésű Eb után nem ő az egyetlen távozó egy ország kispadjától. Korábban Michael Biegler ukrán szövetségi kapitány, valamint a litván szövetségi kapitány, Mindaugas Andriuskas is bejelentette, hogy felállnak a kispadról.

A magyar válogatott a 15. helyen végzett az Eb-n, a csoportkörben egy győzelem és két vereség volt a mérlegünk, amivel nem jutottunk a középdöntőbe.

FRISSÍTÉS 2022.01. 19. 23:25 

A Rhein Neckar Löwen bejelentette, hogy Ljubomir Vranjes lesz a Rhein Neckar Löwen vezetőedzője, akikkel a szezon végéig kötött megállapodást. 

 

Borítókép: Czeglédy Zsolt/MTI 
Forrás: Balkanhandball.com 
 

Videók