Lékai: Ez az Eb belépő lehet a tokiói olimpiára

A Magyar Kézilabda Szövetség a csoportból való kijutást tűzte ki Eb-célnak.


 A megfiatalított magyar kézilabda-válogatottnak a tokiói olimpiára kell az elvárt szintre jutnia, de már a szombaton kezdődő Európa-bajnokságon meg kell villantania oroszlánkörmeit, ha valóban ott szeretne lenni a 2020-as nyári ötkarikás játékokon, mondta az együttes irányítója, Lékai Máté a Kossuth Rádiónak.

 
A Magyar Kézilabda Szövetség a csoportból való kijutást tűzte ki Eb-célnak,  az együttes irányítója, Lékai Máté pedig lát fantáziát a formálódó válogatottban, amelybe meglátása szerint a fiatalok jól beépültek, ám rutin és tapasztalat híján majd igazán csak a tétmeccseken derül ki, „hogy muzsikál ez a válogatott”.
 
„Jó a csapategység, jó a hangulat, van egy jó edzőnk, akinek van elképzelése, mit valósítsunk meg, úgyhogy bízom a legjobbakban.”
 
A magyar válogatott a dán, a spanyol és a cseh csapattal került egy csoportba, a Telekom Veszprém 29 éves kézilabdázója azonban nem gondolja, hogy kőkemény riválisaink lesajnálnák  együttesünket.
 
„A skandinávok egy picit mindig fent hordják az orrukat, függetlenül attól, hogy kivel játszanak. De az elmúlt évben három mérkőzést játszottunk egymással, egyszer ők, egyszer mi nyertünk, míg egyszer döntetlen született, úgyhogy nem gondolnám, hogy ezek után lebecsülnének bennünket, még akkor sem, ha azóta több játékos visszavonult a válogatottól.”
 
Nagy László, Fazekas Nándor, Iváncsik Gergő és Iváncsik Tamás, Harsányi Gergely, Ilyés Ferenc, Zubai Szabolcs és Nagy Kornél sem lesz ott a csapattal a kontinenstornán, ami közel sem tét nélküli.
 
„A jövőre kell készülni. Magyarországon olimpiai ciklusokban gondolkozunk, és nekünk Tokióra kell az elvárt szintre eljutni. Először persze ki kell jutni, amit viszont már ezen az Eb-n elkezdhetünk megalapozni. Tovább kell jutni a csoportból és akkor a felső kalapba kerülünk a vb-selejtezőn, így könnyebb lehet kijutni a kvalifikációs világbajnokságra. A lényeg az, hogy már most meg kell mutatnunk, hogy jók vagyunk, és el kell érjünk egy olyan eredményt, hogy később még szebbekre legyen esélyünk.”

Sokkoló hír érkezett a férfi kézilabda Európa-bajnokságról " KÉZILABDA › Európai kézilabda

Videók