Biztosan pályára lép a Zöld-foki Köztársaság válogatottunk ellen

A csapat játékosait újra tesztelték, ezért sor kerülhet a meccsre.


A csapatvezető szerint pályára lép este a magyar válogatott ellen a Zöld-foki Köztársaság csapata az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon.

Az M4 Sport megkeresésére Jesus Nelson Martins pénteken azt közölte, hogy a legfrissebb tesztek eredménye minden esetben negatív lett, így az együttes játszani fog.

A 20.30-ra kiírt gízai találkozó megrendezése azután vált kérdésessé, hogy előbb hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, majd csütörtökön újabb négy játékos tesztje lett pozitív.

A nemzetközi szövetség (IHF) csütörtökön azt közölte, akkor lehet mérkőzést rendezni, ha legalább tíz játékos - köztük egy kapus - és két stábtag negatív Covid-teszteredményt produkál.

Martins pénteki tájékoztatása szerint 11 játékosuk bevethető.

Közben az IHF jelezte, hogy az új esetek miatt szombattól gyakoribb tesztelést alkalmaznak, a válogatottakat és a stábtagokat, a játékvezetőket, valamint a hivatalos személyeket mostantól naponta ellenőrzik. Eddig legalább 72 óránként teszteltek mindenkit.

A zöldfokiakon kívül egy dán játékos tesztje is pozitív lett, emellett a hotelek személyzetében és a szervezőbizottságban is akadtak koronavírusos esetek.

Frissítés: A magyar szövetség közleménye szerint a Zöld-foki Köztársaság eddig a koronavírus kapcsán nem érintett játékosai és stábtagjai a péntek délutáni antigén-teszten is negatív eredményt produkáltak, így magyar idő szerint 20:30-tól jelen állás szerint sorra kerülhet a magyar válogatott vb-nyitómeccse az afrikaiak ellen. A találkozóra a Magyarországon lévő Bodó Richárd mellett Bóka Bendegúzt, Rodriguez Alvarez Pedrót és Székely Mártont nem nevezte a magyar együttes.

Borítókép: Facebook.com/ Cabo Verde no Mundial

 

 

 

Videók