Az ötödik helyért játszhat az U19-es férfi kézilabda válogatott

A mieink a spanyol válogatottat győzték le 29-24-re az észak-macedóniai utánpótlás Világbajnokságon.


A magyar érmes remények csütörtökön elúsztak az észak-macedóniai Szkopjéban zajló fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon, de a válogatott szövetségi edzője, Kárpáti Krisztián hangsúlyozta, nincs még vége a tornának, az utolsó két helyosztómérkőzésen szépen szeretnének búcsúzni.

Szombaton az 5-8. helyért a spanyolok jöttek szembe, és már az első percekben kiderült, a magyarok kipihenték a németek elleni tízgólos zakót. Kemény védekezéssel kezdtek a fiúk, hétpercnyi játék után már 5–2 állt az eredményjelzőn.

A kezdeti sokkból nehezen másztak ki a dél-európaiak az első negyedórában már nem sikerült növelniük a lőtt góljaik számát, így 8–2-vel már valóságos szakadékba kerültek. A félidő második felében már kezdtek ébredezni, megtalálták az utat Győri Kristóf addig gyakorlatilag bevehetetlen kapujába, de a mieink a két szélső, Holdosi Bence és Hornyák Bence vezérletével tartották velük a lépést, és magabiztos előnnyel mehettek pihenni (13–8).

 


Lev Szuharev joggal örülhetett góljának.

A folytatásban sem változott a játék képe, Bognár Alexék uralták a mérkőzést, a 40. percben a Vác balátlövőjének gólja után már tízet számolhattak az ellenfélre (21–11). A találkozó eldőlt, hátralévő időben produkált jobb és rosszabb szériákat a csapat, de a vége 29–24-es, ellentmondást nem tűrő magyar siker lett.

Vasárnap az 5. helyért az utolsó meccsét játssza a válogatott, a korábban, a csoportkörben már egy góllal legyőzött francia alakulat lesz az ellenfél.

 

Forrás: utanpotlassport.hu

Fotó: Facebook.com/IHF/Kovács Anikó/ magyar kézilabda válogatott.

 

Videók