Új kézilabdacsarnok alapkövét helyezték el Hatvanban

Közel 1,3 milliárd forintból új, ezer ember befogadására is alkalmas kézilabdacsarnok épül Hatvanban, a létesítmény alapkövét csütörtökön tette le Horváth Richárd polgármester és Antalóczy Péter, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke.


 

A városvezető köszöntőjében felidézte: több mint egy éve kezdődött az önkormányzat és az egyesület közreműködésében megvalósuló csarnok tervezése. Az alapkő letétele után munkagépek is felvonulnak az egykori cukorgyár területén.

Horváth Richárd közölte, a beruházáshoz az önkormányzat mintegy 390 millió forintnyi önerőt biztosított, a többi - alig egy év alatt - TAO-támogatásokból gyűlt össze.
    
Elhangzott, hogy a várhatóan 2018 közepére elkészülő, "nagy űrt betöltő" új létesítmény a kézilabda mellett más sportágaknak és civil szervezeteknek is otthont ad majd.
    
A polgármester egyúttal azt is bejelentette, 1,2 milliárd forintos beruházással, hasonló konstrukcióban új jégcsarnok is épül a volt cukorgyár területén 2019-ben.
    
Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint a beruházás célja az is, hogy a kézilabda-egyesület minden korosztályban indítson utánpótláscsapatot, a felnőtt együtteseket pedig szeretnék az NB I/B-ben, de legalább az NB II-ben tartósan szerepeltetni.

Videók