Továbbra is a dobogó a cél Tatabányán

"Próbáljuk a sok negatívum mellett azt az egy-két dolgot megfogni, ami előreviheti a klubot".


A korábbinál szűkebb kerettel is a harmadik hely megszerzéséért küzd majd a következő idényben a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapata.

Marosi László klubelnök az M1 aktuális csatornának azt mondta, hogy Tatabányán évek óta a harmadik hely megszerzése a cél, és bár éles lesz a verseny, a megváltozott körülmények között sem adják ezt föl.

Elismerte, hogy a félbeszakadt szezonban anyagi nehézségekkel küszködtek - általában bő egyhónapos csúszásuk volt -, de kiemelte, hogy menet közben egyetlen támogató sem hagyta el őket, inkább arról volt szó, hogy nem olyan mértékben vagy nem olyan ütemezésben érkeztek a pénzek, ahogy szerették volna.

Ehhez jött még, hogy a koronavírus-járvány is nehezítette a helyzetüket, így "sok mindent meg kell még oldani".

"Próbáljuk a sok negatívum mellett azt az egy-két dolgot megfogni, ami előreviheti a klubunkat. Átrendeztük a sorainkat, más, szűkebb kerettel, több magyar játékossal dolgozunk" - mondta. Marosi közölte, hogy 15 fős lesz a felnőtt keret, így mivel a mérkőzésekre 16 játékost lehet nevezni, egy fiatal mindig lehetőséget kap majd, akár a saját utánpótlásukból.

"Ez azt eredményezi egyébként, hogy az eddigi bővebb keretünkhöz képest ez a kevesebb játékos talán hamarabb összeszokhat, és még hatékonyabb csapatot képezhet" - vélekedett.

A Tatabánya a negyedik helyen állt, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánította a szövetség, de Marosi úgy véli, "normális menetben" harmadikok lehettek volna, mert a Veszprémmel és a Szegeddel már lejátszották az oda-vissza mérkőzéseket, a konkurencia pedig hozzájuk látogatott volna.


Hornyák Péter marad a Matics-csapatnál.
Facebook.com/ Grundfos Tatabánya

Emlékeztetett rá, hogy sérülések is akadtak a csapatnál, és mindent beleszámítva tízen távoztak, így nagyon átalakult a keretük. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy vannak stabil pontok, például Juhász Ádám és Győri Mátyás.

"A középtől a jobb oldalunk tulajdonképpen változatlan maradt, tehát vannak olyan egységei a csapatunknak, amelyekre Vladan Matics és stábja szerintem támaszkodhat egyből az első mérkőzésektől. A rutin is megmaradt, Ilyés Ferenc marad még egy évet. Minden poszton két játékosunk van, balátlövőben három.

Szerintem egy szűkebb, de hatékony keretünk lesz"
- mondta.
A klubelnök hozzátette, hogy korösszetételben és képességek tekintetében is olyan ez a csapat, amellyel évekig öröm lehet dolgozni.

Borítókép: facebook.com/ Grundfos Tatabánya

Videók