Történelmet írt Éles József csapata, bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

A Fejér B.Á.L. Veszprém magabiztosan győzte le a Budakalászt.


A Fejér-B.Á.L. Veszprém jutott elsőként döntőbe a férfi kézilabda Magyar Kupában, miután 30-27-re legyőzte a Budakalászt a szombati, győri elődöntőben.

A meccsnek a fináléba jutáson kívül az Európa-liga-selejtezőben való részvétel volt a tétje, mivel a Magyar Kupában csak az első és a második helyezés ér nemzetközi kupaindulási jogot.

Eredmény, elődöntő:

Fejér-B.Á.L. Veszprém - Schieszl-Budakalász 30-27 (16-11)

lövések/gólok: 42/30, illetve 45/27
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 1/1
kiállítások: 18, illetve 16 perc

A Pest megyei együttes első alkalommal jutott a négyes döntőbe, a kisebbik veszprémi csapat tavaly is ott volt a tornán és végül negyedik lett. A budakalászi Csoknyai István és a veszprémi Éles József személyében két olyan vezetőedző nézett farkasszemet egymással, akik játékosként 1991 és 2003 között a Veszprém színeiben a bajnokságot és a Magyar Kupát is tíz alkalommal nyerték meg együtt, a KEK-döntőben kétszer, a BL-döntőben pedig egyszer szerepeltek egymás oldalán.

A találkozó előtt vált hivatalossá, hogy a montenegrói jobbátlövő Ivan Perisic már nem tagja a Budakalász csapatának, az előző idény gólkirályát morális okok miatt küldték el a klubtól.

A meccs elején sok volt a hiba, több mint öt percet kellett várni az első gólra, ezután előbb felváltva születtek a találatok, majd a pontosabban támadó és jobban védekező dunántúliak hárommal megléptek (7-4). Az ellenfél időkérése sem törte meg a Veszprém lendületét, és a válogatott Borbély Ádám védéseire alapozva őrizte az öt gól körüli különbséget, a szünetben pedig 16-11-re vezetett.

A második félidő elején a gyors játék helyett inkább a küzdelem dominált a pályán, ennek ellenére tovább növelte előnyét a Veszprém (21-14), a 42. percben azonban Éles Józsefnek időt kellett kérnie, mert a Budakalász felzárkózott (22-19). Ennél közelebb azonban nem került ellenfeléhez a Pest megyei együttes - mivel összesen 18 lövést rontott -, sőt hamarosan ismét hat volt közte, és mivel a veszprémiek a hajrában is magabiztosan kézilabdáztak, 30-27-re győztek.

Az egész mérkőzés alatt remek volt a hangulat, a végső dudaszó után pedig nagy volt az öröm a győri Audi Arénában, mivel a Fejér-B.Á.L. és a Telekom szurkolói végig együtt bíztatták a kisebbik veszprémi csapatot.
Hári Levente és Fazekas Gergő hét-hét, Éles Benedek és Tóth József négy-négy góllal, Borbély Ádám pedig 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Varjú Martin hatszor, Josip Juric-Grgic ötször talált be.

később:

Pick Szeged-Telekom Veszprém 19.15
vasárnap játsszák:
Magyarország-Szlovákia női Európa-bajnoki selejtező 14.45
férfi MK-bronzmérkőzés 17.15
férfi MK-döntő 20.00

Borítókép: Facebook.com/ Veszprémi KKFT 

Videók